Hvorfor vant Likud valget

19. mars 2015 |  Tsvi Sadan

På morgenen valgdagen ble statsminister Benjamin Netanyahu enige om å bli intervjuet på Israelsk Kanal 10, men ikke før reporter Ben Caspit ble bedt om å forlate studio. "Dere baktalte meg og sverte min familie," sa han til sine TV-verter, "det er ingenting som forplikter meg til å ta hensyn til dem ... de som gjemmer seg bak en fasade av å være journalist."

Caspit er en av altfor mange journalister som bruker sitt yrke på å forme opinionen mot Netanyahu.

Minglende blant jublende velgere som feirer Likud seieren, spør Kanal 10 sin reporter Israel Rosner, Caspit om hans følelser. "I morgen, med Guds vilje, har vi tenkt å stenge Kanal 10," utbasunerer han til en lamslått reporter. "Jegblir nok uten jobb," klaget reporteren. "Ikke bekymre deg," svarte intervjuobjektet: "Jeg skal skaffe deg en jobb på postkontoret."

Kanal 10 er ikke alene. I en enestående trekk sa Netanyahu til sine følgere på Facebook at tiden hadde kommet "for å sette ting på plass." Noni Moses, eier av Yediot Acharonot og Ynet, "har benyttet alle mulige midler for å styrte regjeringen til Likud under min ledelse og styrte avisen Israel Hayom og gjenvinne et monopol over de tykte medier."

Hvis det noen gang var tvil er utfallet av valget et bevis på at "mange av planene til en mann, men det er Herren vilje som består" (Ordspråkene 19:21).

Det er intet mindre enn fantastisk at en massiv støtte fra Obama-administrasjonen, Europa og israelske og utenlandske medier likevel viste brakte Netanyahu til valgvinner. Med den beste propaganda noensinne, valg analytikere, kampanje genier og anonyme givere var de allikevel maktesløse i sin innsats for å bringe det israelske Venstre tilbake til makten.

Disse kreftene har misforstått at de siste valgene ikke har handlet om bedre inntekt, helsetjenester eller rimelige boliger. Som Obama-administrasjonen avslørte i en kamuflerte gratulasjon til Netanyahu gjennom en utilslørt trussel om å pålegge "to-statsløsning," dette var kjernen i valgets utfall, nemlig fremtiden for Israel og identitet.

Likud vant på tross av Netanyahu, snarere enn på grunn av ham. Mange israelere er fullt klar over den problematiske politikken til Netanyahu og de klandre ham for ikke å seire over Hamas. Men likevel de er villig til å ikke se i den retningen. Men de har skuet destod mer til hans resolutte standpunkt mot dem som søker å inngå kompromisser om Israels sikkerhet.

Likud vant fordi flertallet av jøder i Israel stille foretrekker en "jødisk" demokratisk stat enn bare en demokratisk en. Deres sunne fornuft forteller dem Venstre visjon for et demokratisk Israel kommer til å ende sørgelig for oss alle.

Likud vant fordi Israel i realiteten ikke er så ille som mange vil ha dem til å tro.

Israelerne kan med egne øyne se de enorme jernbane og motorvei prosjektene. De vet om de revolusjonære avsaltingsanlegg langs hele Israels kyst og de er klar over denne støtten fyller de nå inn i sørlige Israel.

Likud vant fordi mange israelere gjennkjenner de venstreorienterte sin "sionistiske camp" som har mistet sin trang til å se oppfyllelsen av Israels uavhengighetserklæringen. Ett parti som er villig til å samarbeide med anti-sionistiske styrker, deres forståelse bringer fortvilelse i stedet for håp, strid i stedet for fred.

Likud seier er en respektløs respons overfor Obama og det hatefulle Europa. Likud seier er DERFOR en stemme for jødisk liv, rett og slett.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.