En slange har ingen sjarme

20. mars 2015 |  Tommy Muller intervjuer Dr. Widlanski

Islamsk terrorisme også kommet til vesten. Men Amerika og Europa ser ikke ut til å ha noe svar på denne trusselen. Israel Today korrespondent Tommy Müller snakket med Dr. Michael Widlanski, forfatter av "Battle for Our Minds: Western Elites and the Terror Threat" (Kamp om våre sinn: vestens elite og trusselen gjennom terrorisme). Michael Widlanski er en israelsk ekspert på arabisk språk og natur.

Israel Today: Hvordan er vår region?

Widlanski: Midtøsten er i opprør. Vi ser at de gamle formlene ikke lengre fungerer. Arabisk nasjonalisme, Panarabisme, Nasser, Baath-partiet, islamisme - ingenting fungerer lenger. Og akkurat nå er Midtøsten sin utvikling verst i verden, rett bak Afrika. Det har blitt antatt at den arabisk-israelske konflikten har vært kjernen i problemet. Men den kommer fra et annet sted.

Israel Today: Hva er den viktigste årsaken?

Widlanski: Hovedproblemet er at muslimer og arabere tenker på mytene om den islamske imperiet og spør seg: Hva skjedde? Hvor står vi? Hvorfor er vi bak Afrika, i stedet for foran Europa, Amerika og Asia? Så de er på jakt etter noen de kan klandre. De fleste arabiske land har vært uavhengig for mer enn 50 år, men hva har de å vise til? Vi kan bare anta at IS vil råde. Selv om de ville halshogge mange, vil det veldig fort vise seg å være et nederlag.

Les hele artikkelen i den nye utgaven av Israel Today. Her vil du også finne mange andre interessante bakgrunnshistorier!

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.