Israels ambassadør: Obama opptrer barnslig

23. mars 2015 |  Israel Today Stab

Tidligere israelsk ambassadør til USA, Danny Ayalon sa denne uken at president Barack Obamas fiendtlig reaksjon på Israels gjenvalg av statsminister Benjamin Netanyahu ver både skadelig og barnslig.

Obamas øyensynlige ønske om en slags "hevn" over Netanyahu og mot flertallet av Israels stemmeberettigede publikum, har allerede manifestert seg og på mandag besluttet Det Hvite Hus å droppe et årlig pro-palestinske arrangement under FNs menneskerettighetsforum.

Inntil nå har USA gjort det til et poeng å delta på slike arrangementet for å forsvare Israel mot urettferdighet og urettvis fordømmelse.

- Etter valget rakte Netanyahu ut hånden til [Obama] i intervjuer med amerikanske medier der han gjentok sitt engasjement for en tostatsløsning, bemerket Ayalon i et intervju med Israels NRG online nyheter.

- Men hva gjorde Barack Obama? Fortsatte han. - I stedet for å opptre på en forventet måte og i gjensidig forståelse med å opprettholde gode relasjoner, ga Obama Netanyahu et slag i ansiktet. Dette er upassende og enestående i internasjonale forbindelser.

Kort sagt, anklaget Ayalon president Obama for å oppføre seg barnslig, i stedet som leder av en stormakt. Dette vil skade USA, samt ytterligere destabilisere Midtøsten. Det ser ut til at dette er blitt et personlig ønske om hevn over Netanyahu ...

En tilsvarende holdning ble bekreftet på søndag da den amerikanske senatoren og tidligere presidentkandidat John McCain, fortalte CNN at Obama trenger å - komme over frustrasjonen, etter Netanyahu sterke valgseier.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.