FN fordømmer Israel, utelater de virkelige lovbryterne

23. mars 2015 |  Yossi Aloni

Av 193 medlemsland ble Israel som det eneste land dømt for brudd på kvinners rettigheter under Kommisjonen for kvinners rettigheter møttes i FN-hovedkvarteret i New York i forrige uke. Kommisjonen anser det ikke nødvendig å fordømme kjente nasjoner som forbryter seg på kvinners rettigheter som Saudi Arabia, Iran, Afghanistan eller Syria.

Samlingen var høydepunktet i en global kampanje som tusenvis av mennesker var samlet i hundrevis av konferanser rundt om i verden. Og den eneste offisielle erklæringen var å klandre Israel for situasjonen for palestinske kvinner.

Dette anti-Israel forslaget ble presentert av flere utviklingsland på vegne av palestinerne. Det ble motsagt bare av Israel og USA. Nasjonene i EU avsto.

Ifølge vedtaket forsetter den israelske okkupasjonen å være det største hinderet for palestinske kvinner i forhold til deres utvikling, selvstendighet og integrering i utviklingen av deres samfunn.

I et opprop for større internasjonal inngripen for å forebygge dette fenomenet, fordømt forsamlingen også fjorårets Gaza krig, som drepte og skadet tusenvis av sivile, inkludert hundrevis av palestinske kvinner og barn, konkluderte de med. De gjorde ingen omtale av Hamas som startet krigen med sine uvørne rakettangrep mot Israel, eller terroristenes bruk av sivilbefolkningen som skjold.

Israels ambassadør til FN, Ron Prosor, svarte på vedtaket slik:

- Hvis noen har tvilt på at FN er partisk mot Israel fikk vi i dag ytterligere bevis. Av de 193 medlemslandene i denne institusjonen, deriblant land som i dusinvis slakter uskyldige sivile og pålegger diskriminerende lover som marginaliserer kvinner rettigheter. Disse nasjonene går fri! Kommisjonen for kvinners rettigheter sine medlemsland er blant noen av de verste overtredere av menneskerettigheter, som for eksempel Iran og Sudan, sa Prosor.

Prosor sa videre at de palestinske selvstyremyndighetene og det palestinske samfunnet kan lett identifiseres som de værste overtredere av kvinners rettigheter i regionen.

- Æresdrap i de palestinske selvstyremyndighetene er en daglig hendelse og ansettelse av kvinner i jobber ligger på bare 17%, påpekte han. - Det er tid for palestinerne å endelig ta ansvar for noe. Deres mishandling av kvinner er en mulighet til å begynne å ta ansvar. Det er ikke nok for palestinerne kynisk å utnytte denne institusjonen. De har nå gjort det til sin misjon å omdanne Kommisjonen om kvinners rettigheter til et politisk ladet forum.

Israels representant i kommisjon er diplomat Nelly Shiloh (bildet), som ble født i Syria. Hun snakket til forsamlingen på arabisk:

- Vår stemme mot denne resolusjonen er ikke en stemme mot den palestinske kvinnen, men heller for henne. Dette er ikke den passende talestolen og dette er ikke måten å forbedre statusen til den palestinske kvinnen. Reell endring vil komme når den palestinske ledelsen tar ansvar og arbeider for fremtiden. Palestinerne utnytter sporlighten i FN for å demonisere Israel og deres oppførsel vil ikke hjelpe palestinerne generelt, ei heller den palestinske kvinnen i særdeleshet.

Israels utenriksdepartement gav følgende svar på den famøse FN avgjørelsen:

- Vi kjemper en omfattende krig om denne avgjørelsen, som er ytterligere bevis på det hykleri og stygghet som karakteriserer oppførselen til FNs medlemsland. Israel har bidratt betydelig til å fremme kvinners status i verden, blant annet ved å gi israelsk kompetanse til FN-organer som arbeider med disse utfordringene. Israel vil fortsette å fremme kvinners status gjennom ulike FN-mekanismer og vil fortsetter å kjempe mot den palestinske kampanjen mot [oss] i FN.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.