Frankrike og Saudia-Arabia forsatt motstander av Irans atomavtale

24. mars 2015 |  Israel Today Stab

Statsminister Benjamin Netanyahu nylige kontroversielle opptreden for den amerikanske Kongressen har gjort det enklere for Obama-administrasjonen å fremstille Israel som det eneste hindret for å få en løsning på Irans atomkrise.

Men det er slett ikke tilfelle.

Både Frankrike og Saudi-Arabia hasr denne uken gjentatt at de også er misfornøyd med den retningen som Washington har styrt forhandlingene med Iran i og frykter at avtalen representerer mer skade enn nytte.

- Ikke gi Iran avtaler de ikke fortjener, advarte den Saudiske utenriksminister prins Saud al-Faisal på mandag og minnet alle om omfanget av trusselen, sa prinsen. - At Iran blander seg inn i regionen og søker å skaffe et atomvåpen truer regional og internasjonal sikkerhet.

Noen dager tidligere insisterte den franske utenriksministeren Laurent Fabius på at - det blir ikke en enighet om vi ikke backer iranerne. Han var enig med Israel om at - vi må beskytte oss selv fra en eventuell iransk atombombe.

Det finnes en fornemmelse av svekkelse i Obama-administrasjonens pågåenhet for å inngå en avtale for enhver pris konkluderte en israelsk delegasjon ledet av Strategic minister Yuval Steinitz. Med tanke om en hastig besøk til Paris denne uken for å rådføre seg med den franske delegasjonen.

- Vi har ingen plan B, vi har bare en plan A og den er å prøve å forhindre en dårlig avtale med Iran eller i det minste prøve å gjøre det mer fornuftig og dermed lukke noen av smutthullene som gjør ting enda verre, sa Steinitz i et intervju med Associated Press.

Israel sier at detaljene i avtalen som er foreslått av Washington vil gi Iran mulighet til å fortsette i hemmelighet å fremskaffe en atombombe, kanskje til og med akselerere timeplanen.

Men i et eget intervju med Reuters, indikerte israelerne at de hadde lite håp om til slutt å kunne fraråde den amerikanske regjeringen, ettersom den har inntatt en så fiendtlig holdning mot Netanyahu. - Vi tror det kommer til å være en dårlig og utilstrekkelig deal, sa Steinitz.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.