Gedingen kronerulling fra Sveits til Hamas

25. mars 2015 |  Israel Today Stab

Sveits har satt sammen en generøs økonomisk pakke for å støtte opp om Hamas-styrte Gazastripen etter at milliard løfte fra utenlandske giver uteble etter Gazakrigen i sommer.

Dette i følge palestinske tjenestemenn som snakket med Israels NRG nyheter, som rapporterte at som en del av avtalen vil den sveitsiske regjeringen betale lønningene til tusenvis av Hamas-medlemmer - hvorav mange er kjente terrorister - og dermed underbygge Hamas styret ytterligere.

Hvis dette er sant, vil denne handlingen direkte undergrave Israels forsøk på å bringe Hamas i kne og påvirke den endelige avsluttningen for et terrorregime som har for mer enn et tiår holdt Gaza befolkning som gissel under deres voldelige politikk mot den jødiske staten.

Det vil også gjøre hjemmesituasjonen vanskeligere siden EU, som Sveits ikke er medlem av, har kjempet for å beholde Hamas på sin liste over anerkjente terrororganisasjoner. Til tross for at en dom fra EU i fjor gjorde at gruppen skal fjernes fra den listen.

Å være på den listen betyr at alle Hamas-eiendeler i Europa er frosset og det er ulovlig å gjøre forretninger med den palestinske gruppen. Sveits forventete beslutning om å ta en motsatte tilnærmingen til Hamas kan resultere i noen tøffe diskusjoner med sine EU naboer.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.