Anti-misjonslov skaper usikkerhet

25. mars 2015 |  Israel Today Stab

Israels ultra-ortodokse partier gjorde ikke en spesielt god oppvisning i forrige ukes valg, men de gjorde det bra nok til å gjøre et fast krav som statsminister Benjamin Netanyahu forsøker å imøtegå under sin neste regjeringskoalisjon.

Anti-misjonsorganisasjon Yad L'Achim håper at en av disse kravene vil være å fremme en ny lov rettet mot messiansk jødisk og kristen virksomhet i Israel.

Israel har en anti-misjonær lov, men det er begrenset til å forby oppfordring til mindreårige og tilbyr økonomiske fordeler for konvertering. De fleste ultra-ortodokse sekter ignorerer fullstendig disse forbudene i sin egen misjonsvirksomhet.

Yad L'Achim ønsker å presse loven på partiene Shas og United Torah Judaism før Netanyahu utdyper og spisser kravene til de som tror på Yeshua (Jesus).

Denne loven ble fremmet under Netanyahus forrige regjering, men ble til slutt lagt til side av tjenestemenn som tilsynelatende ikke hadde sansen for Yad L'Achim kampanjer for diskriminering og frykt.

En rekke tidligere artikler fra Israel Today Magazine har vist at et økende antall israelske jøder ikke lenger har et problem med messianske troende og er endatil mer åpen for å utforske personen Yeshua, hvis de da ikke allerede tror på ham som Messias.

- Vi kan ikke understreke nok hvordan det haster å kreve lovregulering mot misjonsvirksomhet i Israel, stod det å lese i et panisk brev fra Yad L'Achim til medlemmer av Shas og United Torah Judaism, som konkluderte med å si at - de siste 19 årene har flere Jøder konvertert til kristendommen enn i de 1900 årene før det.

Lokale troende har uttrykt bekymring for muligheten for at denne loven blir vedtatt, men har også bemerket at hvis Yad L'Achim agitasjon forsetter, så gjør de kanskje noe riktig.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.