Netanyahu utnevnt til statsminister og samtaler om koallisjonen

26. mars 2015 |  Ryan Jones

Israels president Reuven Rivlin fikk onsdag kveld de endelige resultatene av forrige ukes valg og gav omgående oppgaven til Benjamin Netanyahu med å danne den neste regjeringen, dermed er Bibi offisielt Israels nye statsminister.

Netanyahu begynte torsdag de første offisielle koalisjonsforhandlinger og problemene dukket nesten umiddelbart opp.

Moshe Kahlon med Kulanu Partiet vant 10 seter, avlyste plutselig sitt planlagte møtet med Netanyahu etter å hørt at de ultra-ortodokse partiene ville bli tilbudt finansielle nøkkelposisjoner i Knesset.

Kahlon fremholdt saker som ytterligere ville reformere den israelske økonomien under valgkampen, spesielt tiltak mot de skyhøye boligprisene. Han hevder at det å gi de ultra-ortodokse sin kontroll over Israels pengebinge mener det vil hindre all meningsfull fremgang i disse sakene.

Naftali Bennett, fra Jødisk Hjem som tar med seg 8 seter til koalisjonen, avholdt sitt møte med Netanyahu, men var steinhard på at han støtte opposisjonen hvis de ikke fikk enten Utenriksdepartementet eller Forsvars departementet.

Avigdor Lieberman, i partiet Israel Beiteinu som vant bare fem seter, har også krevd Forsvarsdepartementet og har heller ikke unnlatt å fortelle at han kommer til å støtte opposisjonen om hans krav ikke får gjennomslag.

I Netanyahus eget Likud, har senior medlemmer angrepet de mindre regjeringspartene for ikke å være særlig beskjedne i sine krav. Alle høytstående Likud medlemmer av de 30 Knesset-medlemmene insistere også på å bli belønnet med ministerposter.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.