Ba Visepresident Biden amerikanske jøder om å forlate USA?

31. mars 2015 |  Israel Today Stab

Var det en av USAs visepresident Joe Biden etterhvert så beryktede verbale tabber som utspant seg da han fortalte amerikanske jøder i fjor høst at de til slutt kun vil være trygge i Israel?

I en tid da Europeiske land forsøker å overbevise sine jødiske innbyggere om å bo midt i en økende antisemittisme, virker det helt utrolig at Amerikas nummer 2 etter presidenten i hovedsak advarer sin nasjons jøder om å flykte til Israel.

Men det er nettopp hva Biden gjorde mens han gjestet en Rosh Hashanah fest sammen med ledende amerikanske jøder i september i fjor.

Journalist Jeffrey Goldberg fra The Atlantic skrev at Biden begynte ved å gjenfortelle sitt første møte med den legendariske tidligere israelske statsministeren Golda Meir, som fortalte den unge amerikanske senatoren at jødenes 'hemmelige våpen i krigen for Israels overlevelse var at de ikke hadde noe annet å sted gå til.

Biden tilsynelatende helhjertede enighet gikk så langt som om å foreslå at ikke engang Amerika var ingen trygg havn for jøder lengre.

- Du forstår dypt inne i deg at uansett hvor gjestfrie, uansett hvor konsekvent, uansett hvor engasjert, uansett hvor dypt involvert du er i USA ... det er egentlig bare en absolutt garanti (for deg) og det er staten Israel, sa Biden til forbauselse for mange.

Selvfølgelig kan det diskuteres om det Biden hevdet er riktig og til slutt vil kanskje til og med jødene i Amerika ikke ha noe annet valg enn å flykte til den nogenlunde sikre Israel.

Mye har blitt gjort utav den økende antisemittisme i Europa, men det samme gjelder også USA i det siste. Den årlige revisjon av antisemittiske hendelser publisert av Anti-Defamation League avslørte mer en 20 prosent økning i anti-semittisme hendelser i USA i 2014.

Biden sine uttalelser i fjor høst kan bli sett på som en pinlig og hardtslående hendelse særlig sett i sammenheng med den overveldende jødiske støtten for hans demokratiske parti, men det kan også være en korrekt advarsel om det som kommer.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.