Israel forkaster Iran-USA avtale

5. april 2015 |  Israel Today Stab

Den israelske regjeringen har over helgen enstemmig forkastet atomavtalen som Iran feiret som en "seier" og Obama-administrasjonen holdt høyt som en "historisk" hendelse, selv om ingen av de to land som signerte syntes som om de kunne bli enige om detaljene.

- Det er en dårlig deal som vil føre til en dårlig og farlig avtale, sa den Israelske tjenestemannen til media og understreket at en endelig atom avtale ennå ikke er nådd. - Rammeverket gir internasjonal legitimitet til Irans atomprogram og et ledd i å nå deres eneste som mål, nemlig å produsere en atombombe.

- Denne avtalen vil utgjøre en alvorlig fare ikke bare for regionen, men for verden og vil true selve overlevelsen til staten Israel, sa statsminister Benjamin Netanyahu etter møtet med sin regjering. - Det vil ikke stenge et eneste atomanlegg i Iran, heller ikke ødelegge en eneste sentrifuge i Iran og det vil ikke stoppe R&D utvikling av avanserte sentrifuger.

Netanyahu bemerket videre at alt Obama-administrasjonen hadde oppnådd var å fremme en farlig atomvåpenkappløp i Midtøsten.

 

Reuters rapporterte at den iranske ex-pat samfunnet i USA delte Israels skepsis til avtalen og mente den foreslåtte letten av sanksjoner vil ikke gjøre noe borsett fra å styrke det undertrykkende regime av ayatollaer.

Obamas "historiske" prestasjon ble støttet av ingen ringere enn Libanons Hizbollah. - The Lausanne komiteen sin forståelse av kjernefysikk er en triumf for stabilitet og nasjonenes frie vilje hos landene som står i mot under ledelse av den islamske Iran, skrøt Hizbollah visegeneralsekretær Naim Qassem.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.