Israel forbereder seg på et elektronisk Holocaust

6. april 2015 |  Israel Today Stab

Følgende er en pressemelding fra Israel Institute for National Security Studies:

De siste årene på den 7. april, har grupper av ekstremistiske hackere rettet sine mål mot den israelske regjeringen sine domener og selskaper. I år, under Operation-Israel 2015, truet de israelske banker og militære nettsteder og lovet å gjennomføre et "elektronisk Holocaust."

Den største hackergruppen, AnonGhost, som er tilknyttet den globale hackergruppen Anonymous, er satt til å angripe Israel for tredje år på rad. Gruppen gjhennomfører tilsynelatende disse cyber-angrep for å hevne israelske handlinger i Gaza.

- Disse gruppene kaller seg anonym, men i virkeligheten er Op-israelske hackere ansvarlige for handlingene som hovedsakelig er fra Midt-Østen, med forbindelser til vår lokale konflikter, ifølge Daniel Cohen, prosjektmedarbeider i Israel Institute for National Security Studies ( INSS) Cyber Warfare program.

- Hackerne er for det meste muslimer fra Gaza, Syria, Marokko og andre land i vår region. Som gruppe er de generelt imot de etablerte og påvirkes av ulike radikale islamistiske og terrorbevegelser, som også driver dem mot å angripe Israel.

 

Hackere laster opp arabiske sanger og kommunisere direkte til pro-israelske besøkende.

Ifølge oberst Gabi SIBONI, leder av INSS Cyber Security Program er - Terror utfordringene Israel og Vesten får ikke bare fysisk, men også cyberangrep. Israel står overfor disse truslene fra sjiamuslimske Hizbollah og fra sunnimuslimske Hamas på en daglig basis. De er sofistikerte. Det er ingen tvil om at etter hvert vil også USA og andre vestlige land stå overfor de samme truslene som Israel fra disse gruppene samt fra ISIS. ISIS er spesielt flinke til å bruke den verdensomspennende nettet for å fremme sine mål. Men det er ikke bare terroristgrupper som benytter seg av cyber-angrep, nasjoner benytter det og behovet for cyber-sikkerhetsforsvar vokser eksponentielt.

Disse typer spørsmål vil bli diskutert på USA-Israel Defensiv Cyberspace Operations & Intelligence (DCOI) konferansen som skal avholdes 27. til 28. april i Washington, DC. Konferansen er en israelsk - Amerikansk felleskonferansse som søker å fremme en informativ offentlig debatt om cyber-nett, sikkerhet og internasjonalt samarbeid i teknologisk etterretning.

Den 7. april kan Israel forvente å se angrep på den israelske regjeringen sine nettsteder og ulike private domener. Angriperne kan frigi israelske kredittkortopplysninger på nettet, selv om informasjonen trolig bli er blitt stjålet tidligere og ikke på dagen for angrepet. Hackere kan også prøve å angripe brukere gjennom e-postmeldinger eller tekstmeldinger til private mobiltelefoner. Ifølge Daniel Cohen, deltok om lag hundre hackere i de tidligere angrepene.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.