Hvor er reaksjonene på palestinere som dør i Syria?

8. april 2015 |  Aviel Schneider

Jihadistene samler seg rundt den islamske staten (ISIS) og har inntatt det meste av flyktningleiren Yarmouk i utkanten av Damaskus. De har drevet ut tusenvis av palestinske innbyggere og brutalt slaktet mange av dem.

Ifølge både israelske og palestinske medier er det nå færre enn 16.000 palestinere igjen i den engang travle forstaden. De som fortsatt forgjeves har tryglet om hjelp fra det internasjonale samfunnet, som alltid virker så engasjert for palestinerne i allefall når Israel kan fremstilles som aggressoren.

- I dag har jeg våget jeg meg ut i de utbombede gatene på jakt etter mat for mine barn, sa den 30-år gamle palestineren Mahmoud til dagsavisen Israels Yediot Ahronot via telefon. - I går ble min nabo skutt av snikskyttere. I dag begravde vi ham. Vi lever i helvete. Hele leiren er omringet og vi har ingenting å spise.

Mahmoud gikk så langt som å bønnfalle Israel om bistand. - Israel er mer barmhjertig enn araberne, sa han.

En annen palestiner som bor i Yarmouk sa i en telefonsamtale med den israelske nyhetsportalen NRG at lokale innbyggere er overlatt til seg selv og kan bare be om reddning samtidig som de skvises mellom jihadist militsen og styrkene til den syriske regimet. - Nå har ISIS også begynt å halshogge palestinere, sa han.

PA sin leder Mahmoud Abbas og hans representant i Syria, Anwar Abed al-Hadi, har gjentatte ganger understreket at det er lite de kan gjøre for å hjelpe palestinerne som lider i nærheten av Damaskus. Likevel lurer noen på hvorfor den palestinske ledelsen ikke har tatt saken i Yarmouk for den internasjonale straffedomstolen enten i FN eller til EU, som de gjorde etter Gazakrigen i fjor sommer.

Det antas at den palestinske ledelsen er redd for direkte konfrontasjon med sunni jihadister, som kan gjengjelde angrepene mot enda flere enn den palestinske befolkningen. Derfor har Abbas og al-Hadi bare tatt steget å stille spørsmål til ISIS og det syriske regimet om å spare palestinske liv.

- Hvis Israel hadde behandlet palestinerne som jihadistene nå gjør, ville de ha dratt Israel for det internasjonale samfunnet for lenge siden, sa en palestinsk journalist fra Nablus til Israel Today. - Faktisk ville dere ha blitt anklaget for ting som hadde vært uvesentlige og uten betydning for saken

Journalisten snakket rett fra leveren da han fortalte oss dette tragiske faktum.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.