Israelske tilbakemeldinger på Hillary Clintons kandidatur

14. april 2015 |  Israel Today Stab

En rekke pro-israelske kanditarer fra den republikanske fløyen har allerede kastet seg inn i kampen for det kommende amerikanske presidentvalget. Men de er i stor grad ukjente i den jødiske staten. Hillary Clinton, på den annen side er vel kjent og forsåvidt beundret, slik at hennes kunngjøring fikk frem en mye sterkere israelsk engasjement.

Mest reflekterende av de mainstream medier var responsen fra den Israelske avisen Yediot Ahronot, som kjørte en cover-story på Hillary, komplett med et to-siders fotografisk tilbakeblikk på hennes liv på vei til makten. Lignende gratulasjonsartikler dukket opp på Walla! nyhetsportal, nettsiden til Channel 2 News, samt noen flere publikasjoner.

- Når Hillary Clinton valgte å stille som president, tok hun enda et skritt imot å realisere den feministisk agenda, heiet den israelske parlamentarikeren Merav Michaeli (Ap) i en kronikk publisert av den venstreorienterte avisen Haaretz.

Michaeli oppfordrer leserne til å holde fast og - håpet at ingen vil reise seg opp mot Hillary Clinton for å stoppe henne ... som ikke bare er en hvilken som helst kvinnelig kandidat, men den første kvinnen til å sette en global oppmerksomhet på tanken om at, - kvinners rettigheter er menneskerettigheter.

På samme tid var den israelske høyrevridde offentligheten tydelige i sine kommentarer på mange av disse artiklene, men de fleste frykter at Clinton vil være enda verre for Israel enn president Barack Obama.

Den ultra-ortodokse nyhetsportal Behadrey Haredim bemerket at Clintons kampanjeledelse allerede har lekket at hun akter å omfavne, heller enn å distansere seg fra Obama og hans politikk. Om hun omfavner Obamas politikk versus Israel, Iran og resten av Midtøsten, kan Clinton etterhvert få et fortjent dårlig omdømme i regionen.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.