Israel må gjøre mer for å nå arabiske kristne

14. april 2015 |  Israel Today Stab

En palestinsk kristen kilde antydet at om Israel hadde gjort mer for å nå ut og beskytte sitt samfunn, ville den jødiske staten finne flere naturlige alliert midt i et hav av muslimsk fiendtlighet. Han bemerket også at det var langt mer fiendtlighet hos de evangeliske kristne, enn de ortodokse og katolske, da flere evangeliske har sluttet seg til den globale BDS bevegelsen mot Israel.

Det er et faktum at Midt-Østens kristne er naturlige allierte av jødene og har fått økende oppmerksomhet i Israel i det siste takket være arbeidet til far Gabriel Naddaf og det israelske kristne rekruttering forumet. I fjor gjengjeldte Israel det med offisielt å anerkjenne lokale kristne som en selvstendig aramensk minoritet.

En kristen leder som snakket med Arutz Sheva under beskyttelse av anonymitet sa det samme forholdet er mulig å gjøre med de kristne i Betlehem og andre palestinske selvstyre byer.

- De fleste kristne i de palestinske selvstyremyndighetene (PA) elsker Israel og ønsker Israel tilbake! sa han.

Men årene med PA har ført med seg en pris av systematisk anti-Israelsk hjernevasking. Mens de fleste eldre palestinske kristne opprettholder en tilhørighet til Israel har generasjonene som er for unge til huske det israelske styre, kun hørt på hva PA forteller dem og blitt antagonistisk.

Det som er mer overraskende er avsløringen om at ortodokse kristne og katolikker ser ut til i langt større grad å være positive til Israel enn deres protestantiske og evangeliske kolleger.

Som bevist gjennom Christ at Checkpoint konferanse som arrangeres jevnlig av Betlehem Bible College, har svært mange palestinske evangeliske kristne helhjertet omfavnet den globale evangeliske boikottkampanje mot den jødiske staten. Mange er også fremtredende i undervisningen av "den palestinske frigjøringsteologi" som prøver å likestille dagens palestinsk lidelse med mishandlingen av Jesus, begge i hendene på jøder.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.