Annenhver jøde frykter et nytt Holocaust

16. april 2015 |  Aviel Schneider

I Israel lever fortsatt 189 000 overlevende fra Holocaust. Av disse lever 45 000 under fattigdomsgrensen og hver måned dør rundt 1200 av disse. I en markering av Holocaustdagen advarte Israels statsminister Benjamin Netanyahu vesten om nok en gang å gjenta den bitre erfaringen. Han anklaget det internasjonale samfunnet om å lukke øynene for den aggressive politikken til Iran som er identisk med hendelsene i Nazi-Tyskland i mellomkrigsårene.

- Vesten gjorde en fatal feil før andre verdenskrig og vi er overbevist om at vesten er i ferd med å gjenta feilen flere ganger, sa Netanyahu. Han viste i sin tale til farene i Midtøsten og Irans intensjoner om å feie Israel av kartet.

I de siste dagene har mange israelere offentlig uttrykt sin medfølelse og erklærte at verden har mye å lære fra Holocaust og utryddelsen av seks millioner jøder. - Det er akkurat som vesten har glemt at Holocaust var i Europa. Nå ser de heller ikke faren med radikal islam som forkynner ødeleggelse av staten Israel, sa den 91-årige holocaustoverlevende Mordekai Kestner. - Det er vår jobb, så lenge vi lever på jorden å huske på at nazistene drepte en tredjedel av det jødiske folket på jorden.

Før Holocaust var den jødiske befolkning godt over 16 millioner mennesker på verdensbasis. I dag er den jødiske befolkningen ca 14 millioner jøder. Det er fortsatt to millioner jøder mindre enn for 70 år siden. Den israelske nettstedet NRG publiserte en undersøkelse som viste at annenhver israeler frykter et nytt Holocaust.

Universitetet i Tel Aviv publisert en studie om den stadig økende antisemittismen i Europa. I fjor ble 766 antisemittiske hendelser registrert ifølge studien, 38 prosent mer enn i 2013. Dette inkluderte angrep på jøder, hærverk og trusler mot jøder eller jødiske institusjoner.

Les ut mer i mai utgaven av Israel Today.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.