Jehovas vitne hindret i å avholde møte

20. april 2015 |  Israel Today Stab

Den Israelske byen Raanana avlyste forrige uke et planlagt arrangement for Jehovas vitner etter at ultra-ortodokse aktivister insisterte på at samlingen inkluderte en "masse dåp" av jøder.

Den offisielle planen for arrangementet, som ble avholdt sist lørdag på Metrowest Sports Center, inneholdt kun seminarer og inkluderte ingen dåp.

Men det stoppet ikke anti-misjonsorganisasjonen Yad L'Achim fra å utstede en sterk advarsel om at - busser fra hele landet ville bringe uskyldige jøder for å bli døpt på sabbaten i Raanana sin kommunale idrettshall.

Press fra en gruppe ortodokse medlemmer fra Raanana bystyre resulterte til slutt at kommunestyret ba Jehovas vitner om å flytte sitt arrangement. Noe Jehovas vitner avviste, dermed kansellete rådhuset hele avtalen om lån av sportssentret.

Raanana bystyre insisterte senere på at avlysningen hadde blitt beordret på grunn av bekymring for offentlig sikkerhet og bemerket at de ultra-ortodokse hadde planlagt å protestere kraftig utenfor arenaen.

Men representanter for Jehovas vitner anklaget bystyret for å hindre deres religionsfrihet. Andre grupper bekymrer seg nå om Yad L'Achim vil kunne bruke denne episoden for å stenge andre kristne "misjons" aktiviteter andre steder i landet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.