Lavprisselskapet Ryanair planlegger turer til Israel

23. april 2015 |  Israel Today Stab

Det irske lavprisflyselskapet Ryanair har annonsert at de ønsker å tilby ruter til Israel. En turretur reise fra Tel Aviv Ben Gurion Airport til Europa bør være tilgjengelig fra € 140 eller 1.200 norske kroner. I følge israelske media har Ryanair startet samtaler med israelske myndigheter.

- Dessverre har vi ikke Israel på vårt rutenett foreløpig, men vi ønsker at våre fly også etterhvert kan bli sett i Israel, sa Rynairs assisterende direktør for ruteutvikling, Kate Sherry, i et intervju med Ynet.

Sherry er for tiden i Israel for å forhandle. Etter deres mening er gebyret du må du betale flyselskapene per passasjer i Israel, så langt det største hindret for regulære flygninger mellom Israel og Europa.

- Vi har en unik forretningsmodell som vi enda ikke kan gjennomføre i Israel, sier Sherry. - Flyplassavgiftene i Israel er svært høye, noe som ikke er forenlig med vår forretningsmodell som baserer seg på lave skatter for å gi så lave priser som mulig.

Avgiften per passasjer i Israel er 37 dollar (300 kroner). I andre land er Ryanair i stand til å forhandle om reduksjoner i flyplass skatt. - I Berlin har vi 75 prosent rabatt på avgiftene. På Kypros betaler vi € 6 (50 kroner) i stedet for den vanlige 26 € (220 kroner) i flyplass skatt. Men da frakter vi flere hundretusen turister til Kypros i gjengjeld.

Israel kan også øke antall turister betydelig. - Hver turist som kommer i tillegg til Israel vil føre meg seg mange ekstra penger til staten og flyplassen, sa Sherry. - Vi planlegger destinasjoner som London, Berlin, Milano og Roma med direkteruter til Tel Aviv, men vurderer også byer som Düsseldorf, Köln, Bremen, Baden-Baden, Gdansk, Warszawa og Malaga.

Ryanair er det største flyselskapet i Europa når det gjelder antall passasjerer. Et pilotprosjekt for å integrere Israel inn i rutetilbudet vil finne sted i løpet av de neste tre til fire måneder.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.