Israel sender massivt hjelpemannskap til Nepal

26. april 2015 |  Israel Today Stab

Israel sendte på søndag ut minst 240 IDF-soldater for å delta i søk og redningsarbeid i Nepal etter det sterke jordskjelvet på lørdag. Skjelvet som hadde en styrke på 7.9 på Richterskala etterlot seg minst 2000 døde mennesker og mange flere som ikke kan gjøres rede for.

Medisin, samband og redningsoffiserer fra Israels heimevern var blant delegasjonen som reiste og som vil etablere et feltsykehus i den nepalske hovedstaden Katmandu.

I tillegg til å hjelpe lokalbefolkningen vil IDF teamet få i oppgave å finne og bistå bortimot 250 israelere som er i Nepal og som familie og venner ikke har kommet i kontakt med.

Nepal som mange andre asiatiske land er svært populær for israelske backpackere.

Det er også behov for å bistå 24 israelske babyer som er født av surrogatmødre i den siste tiden. Babyene og deres biologiske foreldre vil bli fløyet ut av Nepal via helikopter i regi av Israels utenriksdepartement.

Umiddelbart etter katastrofen sa Israels president Reuven Rivlin, - Våre hjerter og tanker er med nasjonen Nepal som er rammet av en slik forferdelig katastrofe og med våre kjære som er i fare og nød.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.