FN-rapport: Hamas misbrukte FN-bygninger som våpenlager

30. april 2015 |  Israel Today Stab

En studie fra FN legger ikke ensidig all skyld på Israel, men rapporterer også at FN-anlegg under den siste krigen på Gazastripen ble misbrukt av Hamas som våpenlagre. - Det er et faktum at våre FN-organisasjoner ble brukt som våpenlagre og det er ikke akseptabelt, sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon via et brev sendt til FNs sikkerhetsråd.

Kun 27 utskrifter har blitt gjort tilgjengelig fra det over 200-siders lange rapporten. Den israelske hæren anklages for å ha utført sju angrep på FN-organisasjoner for palestinske flyktninger (UNRWA), noe som førte til at 44 palestinere som søkte skjul ble drept og 227 ble skadet, mens Hamas blir beskyldt for å ha hatt våpenlagre i tre UNRWA sine fasiliteter.

I de utenlandske mediene fikk først og fremst Israels handlinger mot FN oppmerksomhet, mens handlingene til Hamas, som tok gjemte seg i FNs hjelpeorganisasjoner og skjulte våpen i fasilitetene fikk gå klar. - Den siste FN-rapporten er en offisiell anklage mot UNRWA, som samarbeidet med Hamas i den siste krigen på Gaza," sa en høytstående tjenestemann fra det israelske utenriksdepartementet til israelske medier.

FN-rapporten kritiserte både Israel for angrep, men kritiserte også Hamas for å ha misbrukte sivile fasiliteter til våpenarsenal. I Jerusalem er vi i utgangspunktet fornøyd med rapporten, da denne først innrømmer det Israel har prøvd å formidle i årevis til resten av verden. - Hvis vi blir behandlet rettferdig og profesjonelt under etterforskning, er vi villige til å samarbeide med organisasjonene, er Israels offisielle standpunkt.

- Den siste FN-rapporten viser tydelig at de ulike FN-organisasjonene i Gaza har blitt misbrukt av terrorister. Israel hadde derfor ikke noe annet valg enn å reagere mot det. Ban Ki-moon roste Israels undersøkelser etter krigen og håper at den palestinske regjeringen gjør det samme i Ramallah.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.