NEPAL: IDF behandlet 100 skadde første døgnet

30. april 2015 |  Israel Today Stab

Allerede i løpet av den første dagen, ble nesten hundre pasienter på feltsykehuset til den israelske hæren (IDF) behandlet i Nepal. Akkompagnert av det nepalske militæret sang IDF-soldatene den israelske nasjonalsangen Hatikva da de åpnet sykehuset onsdag morgen.

Blant pasientene var det 30 israelere i følge nyhetsbyrået Walla News. Israelerne led mest av dehydrering, men ble raskt bli sendt tilbake til sine hoteller etter legetilsyn. Totalt 98 pasienter ble behandlet på den første dagen og selv en baby ble født på feltsykehuset.

I følge israelske medier er det ankommet over 250 leger og redningspersonell til hjelpemannskapene. Jordskjelvet har etterlatt seg minst 5500 døde og over 10.000 såret. Det israelske feltsykehuset har 60 senger og samarbeider med den lokale hæren. Foruten å behandle sårede, har de også etablert en egen enhet for å håndtere de indiske surrogatmødrene som føder babyer for israelske par. Sykehuset er forventet å være åpent i to uker til.

Da jordskjelvet rammet regionen rundt hovedstaden Kathmandu befant det seg ca 2000 israelere i Nepal. Mens noen fortsatt sitter fast i avsidesliggende deler av landet, er det forsatt en israeler som det ikke er gjort rede for, nemlig 22-åringen Eller Ashraf.

Ashraf ble skadet under en militæroperasjon i fjor sommer. Etter å ha kommet seg fra skadene og avsluttet sin militærtjeneste, reiste han ut som backpacker til Nepal. En søketropp som også involverer hans far prøver akkurat nå å finne Ashraf i live.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.