IDF integrerer roboter i sine bakkestyrker

7. mai 2015 |  Israel Today Stab

Israel er allerede en verdensledende nasjon innen forskning, produksjon og integrering av ubemannede fly (droner) i sitt forsvar. Nå har det også lyktes dem å integrere roboter i sine bakkestyrker.

På den internasjonale konferansen for bakkestyrker som arrangeres i Tel Aviv denne uken, la generalmajor Eyal Ben Reuven frem at IDFs avdeling 7. har blitt en del av den første bakkestyrken i historien som kommer til å trene side-om-side med avanserte roboter.

Det er en generell skepsis mot at en slik robothær skal innta slagmarken. - På dette stadiet vil ikke roboter erstatte den menneskelige egenskapen. ... Vi ser roboter kun som en støttende faktor, sa han. - Jeg forventer ikke å se bataljoner av militære roboter innen et år. Dette vil ta tid.

På dette stadiet er robotene kun aktuelle som et "utvidet forsvar" og vil bli brukt til å klargjøre korridorer forut for angrep i fiendens linjer. Dette er spesielt viktig i urban krigføring, hvor miner og bakhold har krevd livet av mange israelske soldater i de siste krigene.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.