Israel redder livet på syriske terrorister

10. mai 2015 |  Aviel Schneider

Israel vern om menneskeliv kjenner ingen grenser. Da soldater voktet den nordlige grensen mot Syria i forrige uke ble de bedt om å komme inn til en alvorlig såret syrisk mann. Det gjorde de uten å nøle, til tross for at pasienten var et medlem av Al-Nusra Front, en avlegger av Al Qaida.

Det israelske militære sine leger fikk den sårede mannen og etter en sikkerhetssjekk for å sørge for at han ikke var kablet med eksplosiver, transportert de pasienten til Ziv Medical Center byen Tsefat (Safed) i Gallilea.

En dag tidligere ble den israelske hæren spurt av kontakter på den syriske siden om å åpne veien for en gravid kvinne som måtte foreta et keisersnitt. Israel sa seg villig og sendte hæren sine leger og ambulansepersonell for å møte kvinnen på grensen. Kvinnen endte opp med å føde en sunn baby mens hun var på vei for å møte israelerne.

Dette er bare noen få av nyere eksempler på Israels vilje til å hjelpe ofre for Syrias pågående borgerkrigen, enten de er venner eller fiender.

For et år siden intervjuet Israel Today Prof. Rafi Be'er, direktør for Rambam Hospital i Haifa, som sa at på hans sykehus - behandler vi alle som kommer gjennom dørene. Vi sjekker verken hans nasjonalitet eller hans religion. Vi har en plikt til å redde liv og å helbrede de syke.

Senere fikk Israel Today tillatelse fra hæren for å snakke med fire syriske terrorister som ble behandlet i Tsefat. Mens de snakket med oss kunne de ikke annet enn å gi ros for måten de hadde blitt behandlet på i Israel. På spørsmål om israelere ville fått samme omsorg i Syria, var alle fire enige om, - at det ville være umulig. Muslimer gir ingen nåde, fiender forbli fiender!.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.