Arabiske ledere avslår invitasjon fra Obama

11. mai 2015 |  Israel Today Stab

Obama-administrasjonen ble satt i forlegenhet når alle ledere i Gulfstatene avslo deres invitasjon til å besøke Camp David kommende torsdag og diskutere atomavtalen som forhandles mellom Iran og USA.

Washington hadde håpet å bruke forsamlingen til å dempe den arabiske bekymringen for at USA og de vestlige allierte blir lurt trill rundt med å gi Iran nøyaktig det de ønsker og samtidig unnlate å kreve stans i atomprogrammet til republikken.

Det var en prestisjetung invitasjon, men som likevel enkelte kommentatorer mener møtes med et hånlig avslag fra Gulflederne. Bare emirer av Kuwait og Qatar kommer til å være tilstede, mens de andre statene, herunder maktfaktoren Saudi-Arabia, vil i i stedet sende sine varamedlemmer for å møte den amerikanske presidenten.

Budskapet var klart for de som har fulgt med de siste månedene: Gulf-statene ledet av Saudi Arabia stoler ikke på den amerikanske dagsorden eller evne til effektivt å forhandle versus Iran.

Dette viser hvor desillusjonert mange er i den arabiske verden når de så åpenlyst støtter Israels statsminister Benjamin Netanyahus sin tale til kongressen hvor han kritiserte USAs støtte for Irans atomprogramavtale.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.