Israel tar initiativ til kristen misjon

11. mai 2015 |  David Lazarus

Israel har satt i gang et løft for å reise opp en generasjon med kristne ledere som kommer til å støtte Israel. - Det er viktig å få den neste generasjonen av kristne ledere til Israel, erklærte Israels ambassadør til USA, Ron Dermer, på den årlige Christian Solidarity Event ved den israelske ambassaden i Washington, DC.

Det nye programmet med tittelen "Covenant Journey" er delvis utformet etter det vellykkede Birthright-prosjektet som har fått over 500.000 unge jødiske amerikanere til å besøke Israel. Allerede i sommer vil prosjektet Covenant Journey (Paktsreisen) bringe hundrevis av kristne studentledere til Israel. Arrangørene er nå i gang med planleggingen å frakte tusenvis av unge kristne til Israel i løpet av de neste årene for å bygge broer mellom Israel og unge amerikanske kristne.

- Det er bare en ting som er bedre enn å stå med Israel og det er å være i landet. Om de unge får gå på de stedene der patriarkene, profetene og den unge rabbineren fra Galilea gikk, så vil de ønske å stå med Israel. Samtidig som de vil styrke sin kristne identitet, sa Dermer.

Studentene skal være i stand til å være med Covenant Journey for bare $ 500 (3.700 norske kroner) takket være subsidiering fra kristne givere, inkludert organisasjonene Museum of Bibelen (Bibelmuseet) og Philos Project (Filos-prosjektet).

- Å besøke Det Hellige Land, hvor Abraham gikk og senere fødte frem nasjonen Israel, hvor David slo Goliat, hvor apostlene skrev, levde, vandret og fikk misjonsbefalingen, er uten tvil en livsforvandlende opplevelse.

Som unge voksne får de oppleve Israel på nært hold og deres tro blir styrket og kunnskapen om Bibelen økes. De unge vil få en grundigere forståelse av sammenhengen mellom Bibelen og landet Israel. Det vil gi dem en plattform og gjør dem til gode ambassadører for Israel og det jødiske folk. Deltakerne på denne paktsreisen vil aldri bli de samme igjen, sier Steve Green, styreleder for Bibelmuseet og hovedtaler på den israelske ambassaden sitt arrangement.

Den andre hovedtaleren Paul Singer, la til - ved at kristne studenter besøker Israels land og får førstehåndskunnskap, vil Covenant Journey heve en hel generasjon, som ikke bare vil bli sterkere i troen, men som også vil bli introdusert til virkelige mennesker som bor der. Studentene vil oppdage det gamle Israel og det moderne Israel på samme tid. Og for meg, som jøde er dette stort. Nå har Covenant Journey blitt en del av min personlige reise og jeg er stolt å si at jeg støtter alt som de står for. Jeg tror virkelig at jøder, kristne og andre vestlige sivilisasjoner vil være med å høste fruktene av dette prosjektet i mange år fremover.

FOTO: Pro-Israel kristenstudenten Chloe Valdary vakte i fjor oppsikt da hun anklaget pro-palestinske propagandister for å undergrave retorikken til den svarte borgerrettighetsbevegelsen i USA.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.