Hos Google finnes ikke Israel

18. mai 2015 |  Yossi Aloni

Israels president Reuven Rivlin og den amerikanske skuespilleren Natalie Portman er, ifølge Google, født i Palestina, ikke i Israel.

Rivlin ble født 9. september 1939 i Jerusalem, i staten Palestina. Det er det besøkende hos Google blir fortalt når de taster inn Rivlin sitt navn inn i søkemotoren.

Dette skjer med nesten alle israelske personligheter som nettsurfere ønsker å lære om. Google sier enten at de ble født i Palestina, eller viser bare de byene der de ble født (og for noen døde) uten å spesifisere fra hvilket land.

For eksempel er Israels første statsminister, David Ben Gurion i følge Google født i 1886 i Plonsk, Polen og døde i 1973 i Ramat Gan. Staten Israel er ikke nevnt.

Det samme gjelder for den legendariske statsministeren Menachem Begin, som de sier rett og slett døde i "Tel Aviv," President Chaim Weizmann som Google sier døde i Rehovot, og Benjamin Netanyahu, der bare fødebyen er oppført som Tel Aviv.

Det er frustrerende for israelerne at denne politikken fra Google ser bare ut til å gjelde søk om israelske personligheter. For de som er født eller døde i et annet land, identifiserer Google tydelig landet.

President Rivlin har uttalt at han vil sende inn en offisiell klage til Google på denne saken.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.