Livni: Valget førte til at Netanyahu får styre media

19. mai 2015 |  Israel Today Stab

Den tidligere justisministeren Tzipi Livni mener statsminister Benjamin Netanyahu brukte valget til å svekke landets demokrati og for å styre mediene.

Livni som er medlem av det sionistiske Enhetspartiet, sa i dagens morgenprogram på Army radio at Netanyahus Likud partiet la frem for de fremtidige regjerningspartiene at de to viktigste sakene under forhandlingene var å få en avtale som tilater å dominere media og svekke Høyesterett.

- Den eneste måten å forhindre et diktatur er å svekke Høyesterett og dominere media som begge nøye overvåker demokratiet, sa Livni. - Når Netanyahu får kontroll over media, kan han bestemme hva israelerne skal gjøre. Det er slik ledere gjør som sakte bryter ned demokratiet i sine land.

Livni uttalelser kommer overraskende på israelske medier, da Netanyahu flere ganger åpent har angrepet dem. Likevel har Netanyahu nylig besluttet å opprettholde de strenge juridiske krav mot den venstredreide nyhetsstasjonen Kanal 10. Netanyahu innførte som finansminister avgifter på sendelisensen til kanalen og krever at de minst må betale16,8 millioner shekel (32 millioner kroner) i løpet av de neste to til tre år for å fornye sin lisens.

Den nyutnevnte justisminister Ayelet Shaked fra partiet den Jødiske Hjem har allerede annonsert sin plan om å begrense makten til Høyesterett. Etter deres syn, har Høyesterett i dag for mye makt, som tillater den å oppheve lover som er ratifisert av Knesset.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.