IDF hjelper til ved katastrofer verden over

20. mai 2015 |  Israel Today Stab

Når land har blitt rammet av naturkatastrofer, gir IDF regelmessig en hjelpende hånd og har sendt delegasjoner med medisiner og redningspersonell til disse stedene. Delegasjonene består for det meste av spesialutdannet reserve soldater fra IDF Søk og Redningsenhet.

Totalt har 24 delegasjoner blitt sendt til 22 land som er blitt rammet av katastrofer de siste 30 årene. Det har skjedd to ganger allerede på Filippinene. Når tyfon Haiyan ødela store deler av øyene, sendte Israel en IDF delegasjon bestående av 147 soldater, inkludert leger og logistikkpersonell samt søk- og redningsstyrker. De behandlet over 2600 pasienter i sitt feltsykehus deriblant 848 barn. 60 operasjoner ble utført og IDF sitt gynekologiteam var involvert i rundt 36 fødsler. Fire år tidligere sendte IDF en delegasjon etter at den tropisk stormen Ketsana rammet Filippinene. Når jordskjelvet rammet Tyrkia i 2011 tilbød Israel hjelp. Det opprinnelige tilbudet ble avslått, men Ankara til slutt enige om å tillate israelske soldater for å støtte de tyrkiske lagene i søk og redning.

Andre eksempler på israelsk støtte var i kjølvannet av tsunamien i Japan (2011), jordskjelvet i Haiti (2010) flommen i Burkina Faso (2009) og på Balkan (2014).

Det siste humanitære hjelpeoppdraget var å støtte Nepal da landet ble rammet av jordskjelvet som målt 7,8 på Richters skala. Israel plassert ut den nest største delegasjonen i Nepal. Av de 260 personene som ble sendt inkluderte det 40 leger. Ifølge oberst Yoram Larado, leder for IDF humanitær delegasjon til Nepal, ønsket delegasjonen å oppnå tre hovedmål: Å gjennomføre grundige søk og redningsoperasjoner, behandle pasienter i sine feltsykehus og å hjelpe det nepalske folket.

Når IDF forlot Nepal i midten av mai hadde de behandlet 1600 pasienter, utført 85 livreddende operasjoner og tatt i mot åtte babyer. Det medisinske teamet tok med seg høykvalitets tekniskutstyr som røntgen maskiner, operasjonssaler og laboratorier. Et nytt system for å administrere pasientene ble også satt på plass. Et bilde av hver pasient ble tatt og en unik strekkode ble gitt til hver enkelt pasient som kom til feltsykehus. Strekkoden ble deretter skannet på hver stasjon pasienten gikk igjennom. Ved å gjøre dette ble en intern digital medisinsk fil opprettet for hver pasient. Dermed hadde legene lett tilgang til all medisinsk informasjon ved behandling av hver pasient.

Medisinske klovner var også en del av teamet. Disse klovnene er israelske artister som har blitt opplært til å håndtere pasienter på sykehus. Under flere situasjoner hjalp de til å lindre de mentale og psykiske lidelsene til pasientene gjennom styrken i glede.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.