Nye dufter fra Gaza

24. mai 2015 |  Aviel Schneider

I Gaza kan man i dag kjøpe splitter nye duft kombinasjoner som er usannsynlig å få kjøpt andre steder. Nye og elegante parfymer for menn og kvinner med verdenskjente navn, som enten har blitt produsert i den sørlige byen Khan Yunis eller smuglet inn gjennom en av de intakte underjordiske tunnelene fra det egyptiske stedet Rafah til Gaza.

Alle produktene er oppkalt etter kjente sosiale nettverk som Facebook, WhatsApp, Twitter, Viber eller Tango. Det berømte slagordet "Connecting People" (kobler mennesker sammen) ble utvidet til en parfyme med mottoet "Connect by Parfyme" (koblet sammen via parfymen). Produsenten var lett å finne, som på bildet, blir telefonnummeret publisert i Gaza. På telefon fortalte han oss at en parfyme koster 2 dollar (18 kroner) stykket og at han har nok på lager.

Israel Today ble informert over telefonen at denne nye merkevaren har blitt en hit. - Facebook er ikke bare online, men nå lukter den også, sa en palestiner fra Gaza by, som vi snakker med via telefon. - Spesielt unge menn og kvinner kjemper for de nye duftene som nå presser merker som Calvin Klein ut på siden. Mest populære er Facebook og WhatsApp, etterfulgt av Twitter og Instagram.

I en serie er den siste bokstaven R på "Twitter" enten blitt glemt eller bevisst utelatt og kalles derfor nå bare "twitte". Enten det er en trykkfeil, eller så er det utelatt av juridiske årsaker. Det er klart at det nå finnes dufter i Gaza som ellers ikke er lett å kjøpe i resten av verden.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.