IS-ringer konfiskert av israelske myndigheter

26. mai 2015 |  Israel Today Stab

Israelske tollerne oppdaget tidligere denne måneden 120 ringer med ISIS slagord inngravert som skulle til en smykkebutikk i den palestinske selvstyremyndighetens hovedstad Ramallah.

Akkurat som alle pakker med transitt via Ben Gurion flyplass som er på vei til de palestinske selvstyremyndighetene, ble også denne pakken, fra en selger i Tyrkia, sendt gjennom strenge sikkerhetskontroller.

I løpet av disse kontrollene ble en israelsk agent som er godt kjent med arabisk, oppmerksom på ringene med de etterhvert berømte IS slagordene. Han informerte umiddelbart sine overordnede.

Israelske tollmyndigheter vil destruere varene og har sendt en velformulert melding til den palestinske kjøperen.

Men dette letter ikke bekymringen over det faktum at de i palestinske selvstyrekontrollerte områder antakelig er et marked for varer fremme IS sin ideologi.

- Tanken på at det er mennesker som slutter seg til en morderisk agenda som IS er rett og slett sjokkerende, sa en toll betjent til Israels Ynet nyhetsportal. - Et stort antall ringer betyr at det er mange kjøpere også. Det er skremmende og sjokkerende å vite at i områdene til den palestinske selvstyremyndigheten finnes de som støtter denne morderiske organisasjon.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.