Raketter skutt mot Israel

27. mai 2015 |  Israel Today Stab

Palestinske terrorister som opererer ut fra Gazastripen avfyrte anslagsvis fem raketter mot det sørlige Israel tirsdag kveld. Minst en rakett landet nær den jødiske landsbyen Gan Yavne ikke langt fra byen Ashdod. Det er ingen personskader eller ødeleggelser rapportert.

Så langt har ingen terrorgruppe tatt på seg ansvaret for det første betydelige rakettangrep siden i fjor og Gaza-krigen. Tjenestemenn i Jerusalem mener besemt at amas er ansvarlig for den nye provokasjon fra Gaza.

Palestinske tilbakemeldinger mener imidertid at angrepet ble utført av den mindre betydelige Islamsk Jihad, som Hamas tillater å arbeide ut av Gaza. Islamsk Jihad sies også å ha utnevnt en ny sjef i det nordlige Gaza, men utnevnelsen har blitt motarbeidet av hans forgjenger. Som hevn bortførte tilhengere av den nye kommandanten to støttespillere til sin forgjenger, som igjen har ssvart med å hevne seg på Israel. Hamas sier å ha foretatt arrestasjoner etter hendelsen.

Men Israel ventet ikke på Hamas sine beklagelser og utførte flere luftangrep natt til onsdag på terror stillinger på Gaza.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.