Palestinere angrepet under fellesmarkering med israelere

31. mai 2015 |  Israel Today Stab

Palestinske deltakere i en fellesmars sammen med israelere ble torsdag angrepet av andre palestinere.

Ofrene deltok i den årlige "Omfavn Jerusalem" marsj, der formålet er, ifølge selskapets hjemmeside, - å fremme en fredelig opplevelse, et liv i frihet og glede sammen med alle mennesker. "Omfavn Jerusalem" fokuserer på kjærlighet, respekt og samhold mellom alle mennesker og symboliserer en annen måte å oppnå fred på. Veien gjennom hjertet.

Et betydelig antall arabere både fra Israel og fra de palestinske selvstyremyndighetene sluttet seg til markerinhgen, bare for å bli plaget på da de nærmet seg Damaskusporten.

Det Betlehem-baserte nyhetsbyrået Ma'an rapporterte at palestinere som motsatte seg fellesmarkeringen prøvde å overbevise de arabiske deltakerne om at "Omfavn Jerusalem" var en "normalisering" av plan (noe som for dem er en negativ ting). Men araberne som deltok i marsjen visste tilsynelatende allerede om dette. Harde ord ble utvekslet, og flere personer ble såret (se bildet).

Palestinske tjenestemenn som snakket til Ma'an insisterte senere på at arabere som valgte å delta i "Omfavn Jerusalem" marsjen hadde blitt lurt, og ikke visste hva de gjorde.

FOTO:En palestinsk-arabisk mann behandles for en hodeskader etter å ha blitt angrepet av andre palestinere for frimodig å bli med på en "normalisering" markering sammen med jøder.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.