Pavens skandale med "Fredens engel"

1. juni 2015 |  Tsvi Sadan

En skandale brøt nylig ut etter et medieoppslag der BBCs David Willey siterte pave Francis som forteller den palestinske lederen Mahmoud Abbas, - Du er en engel av fred. Vatikanet ble deretter tvunget til å sende ut en presisering, men den gjorde lite for å lindre raseriet mot paven som tilsynelatende gav en helt ufortjent og ekstravagant kompliment til lederen av PLO.

- Pave Francis mente ikke å fornærme Israel ved å henvise den palestinske presidenten Mahmoud Abbas som« en engel av fred " og skulle bare stimulere til harmoni mellom de to partene, sa Vatikanets talsmann Federico Lombardi, som forklart at "ordet" engel " i denne sammenheng betyr "budbringer".

Denne utvaskede tilbakemeldingen, som i hovedsak bekreftet Willeys melding, sammen med Vatikanet signering av en formell traktat for å anerkjenne en palestinsk stat, gjør svært lite for å "oppfordre til harmoni."

To dager etter at den uheldige setningen falt skrev Dror Eydar, en skarpsynt og åpenhjertig spaltist et åpent brev til paven i den engelske utgaven av den avisen Israel Hayom, der han erklærte: - Deres Hellighet, etablering av en palestinsk stat på Samarias åser i hjertet det historiske Israel, er det siste forsøket på å spikre hele det jødiske folket til korset.

I det miste fra Eydar perspektiv prydes nå Abbas med en kristen medalje fra paven som gjør svært lite for å redusere bekymringene rundt Vatikanet.

Ekstasen over tilstedeværelsen av en ny freds-engel, veldig ulik den vi har sett fra før, fikk en ny vending etter tweeten fra journalist Henruque Cymerman, som avslørte at paven hadde sendt ham en e-post som insistere på at - den som ikke anerkjenner det jødiske folk og staten Israel faller inn under antisemittisme.

I lengsel etter en slags sympati fra Den hellige stol, svarte Avi Lewis på tweeten gjennom en kronikk i The Times of Israel der han skrev - Å ikke anerkjenne Israel som jødisk er antisemittisk, sier paven. Et annet nettsted gjengav ekstatisk: Historisk erklæring fra pave Francis, Anti-sionisme = Antisemittisme!

Dessverre er ikke det hva paven skrev. Faktisk, det eneste denne tweeten gjør er kun å gjenta det kjente faktum at siden 1948 har Vatikanet nektet å anerkjenne Israel som jødisk stat. Sakte lesing av tweeten avslører raskt at Vatikanet er villige til å anerkjenne Israel som en stat, men ikke som en jødisk stat. Bra for Vatikanet.

Dette er ikke annerledes enn synet som holdes av Abbas, som er villig til å anerkjenne at Israel får eksistere som en stat, så lenge det ikke blir kalt en «jødisk stat."

Samtidig er det vanskelig å forstå hvordan "å ikke anerkjenne ... staten Israel" beløper seg til å bli det samme som anti-semittisme. Den eneste måten jeg kan forstå denne svulstige uttalelsen er om trusselen om å utslette Israel inkludere tilintetgjørelsen av jødene som bor i der. Hvis dette er tilfelle, har paven ikke sagt noe av verdi og hans e-post er fortsatt like unnvikende som han presiserer at "engel" egentlig betyr "budbringer".

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.