Palestinske menneskerettighets forkjempere: Vi har nådd bunnen!

2. juni 2015 |  Israel Today Stab

I følge siste rapport om menneskerettigheter i de palestinske-kontrollerte områdene sier den uavhenige kommisjonen for menneskerettigheter i PA at situasjonen har nådd en all-time low, men det er ikke på grunn av Israel.

Mens organisasjonene jevnlig anklager Israel for de sikkerhetstiltak som påfører vanskeligheter for den gjennomsnittelige palestinerne, begrunner de nå at den forverrede situasjonen for meneskerettigheter i PA, først og fremst har sin årsak i det korrupte og nedbrytende styringen fra PA og Hamas.

Rapporten viser i løpet av det siste året har hundrevis av palestinere blitt torturert, av både de palestinske selvstyremyndighetene på den såkalte "Vestbredden" og av Hamas på Gaza. Flere personer begge stedene døde under soning, og Hamas har åpenlyst henrettet mer enn 16 innsatte i løpet av fjorårets Gaza krig, etter anklager om at de hadde hjulpet Israel.

Lederen for kommisjonen, Ahmad Harb, bemerket at slike brudd på menneskerettighetene har "økt i volum" for hvert år. Likevel får slike brudd sjelden dekning i internasjonale medier som prøver å fremstille de palestinske selvstyremyndighetene som en "moderat" kraft for ekte fred med Israel.

Tidligere i år oppdaterte Jerusalem Institute of Justice (JIJ) sin egen rapport med tittelen "skjult urett" som nøye dokumenterer de palestinske myndighetene sine statsfinasierte brudd på menneskerettighetene.

 

- Dessverre har det palestinske folket vært (og er fortsatt) utsatt for mange, alvorlige brudd på grunnleggende rettigheter -ikke primært av israelere, men fra sine egne ledere, stod det i rapporten, og pekte på at til tross for denne situasjonen - fikk palestinerne over 15 ganger så mye hjelp per person enn Marshallhjelpen gav til oppbyggingen av Europa etter 2.verdenskrig.

Ledet an av en israelsk menneskerettsadvokat ved navn Adv. Calev Myers, oversendte JIJ denne rapporten til parlamenter rundt om i verden. De tok også opp rapporten under "Palestinske meneskerettighetsuker" på en rekke universitet. Alt i et forsøk på å vekke verden til å se de virkelige overgriperne av palestinske menneskerettigheter.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.