Økende trussel fra boikott bevegelsen

4. juni 2015 |  Ryan Jones

Etter noen seire for boikott, motarbeid og sanksjoner har BDS-bevegelsen gitt israelere en bekymring for at dette voksende fenomenet kan bli vedvarende. Bekymringen er allerede en trussel mot den jødiske staten.

BDS har sett ut til å vinne kampen om opinionen, skrev den fremtredende spaltisten Ben-Dror Yemini i avisen Yediot Ahronot. - De som hevder at BDS ikke vil påvirker den israelske økonomien akkurat nå har trolig rett, idag. ... men det er en illusjon. På studiesteder, ved forskningsinstitutter og i medier, har det vært en jevn, langvarig og farlig undergraving av støtten til Israel.

Den mest imponerende prestasjon fra BDS bevegelsen er å ha legitimert forestillingen om at Israel ikke har rett til å eksistere i det hele tatt. BDS utnytter språket i menneskerettighetene for å tiltrekke seg velmenende mennesker for å gjennomføre en delegitimering av det mirakel som Israels moderne gjenfødelse er.

Yemini og andre er bekymret for at Israel på tross av mange seire og en jevn støtte fra eldre generasjoner, gjør for lite for å bekjempe dette fenomenet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.