England: Vi skal øke, ikke redusere handelen med Israel

10. juni 2015 |  Israel Today Stab

Det kom et stort slag mot boikottbevegelsen BDS denne uka, da den engelske handelssekretæren i regjeringen, Sajid Javid lovet at hans regjering ville være å styrke, ikke boikotte handelsbåndet mellom England og Israel.

- La det være helt klart, jeg tror ikke på boikott, jeg er stolt over å si, at mitt parti gjør det heller ikke, heller ikke min statsminister, eller de fleste i mitt land, sa Javid, på den årlige middagen for UK Israel Business, det bilaterale handelskammeret.

Han fortsatte med å si at - min avdeling ... skal jobbe hardt for å øke anglo-israelsk handel og investeringer, jeg som handelssekretær vil gjøre alt jeg kan for å støtte og fremme dette.

Javid sine uttalelser kom bare dager etter at Storbritannias nasjonale studentunion stemte for å boikotte den jødiske staten. Sekretæren bemerket at det "mangler balanse" at studentorganisasjonen har valgt å rette skytset mot Israel, mens de avviser en lignende handling mot ISIS.

For mange kommer Javid uttalelser overraskende da han har muslimsk bakgrunn, men til tross for det har han lenge vært en frittalende støttespiller for Israel. I 2013 beskrev han den jødiske staten som - det eneste landet i regionen som deler de samme demokratiske verdiene som England, og sa at om han skulle vurdere å flytte til Midtøsten med sin familie, ville Israel ville vært det eneste landet han ville tenke på å kalle hjem.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.