Byssantisk kirke avdekket like ved motorvei 1

11. juni 2015 |  Aviel Schneider

En bysantinske kirke datert til det femte århundre e.Kr. ble denne måneden oppdaget langs Highway 1 som kobler sammen Tel Aviv og Jerusalem. Området ligger nær den arabiske landsbyen Abu Ghosh og den messianske landsbyen Moshav Yad Hasmona.

Ifølge arkeologer var kirken en del av en oase på ruten mellom Jerusalem og kystområdet. Under utgravningene fant de et kapell med en hvit mosaikk og et lite dåpsbasseng i form av et kors (bildet). Røde avleiringer spredt rundt på gulvet indikert fresko-malerier på veggene.

Nærliggende hus og lager innholder også keramiske fliser og vakkert bevarte oljelamper og andre gjenstander som tilhørte kirken.

Annette Nagar en arkeolog fra Israel Antiquities Authority, sa at dette var den tredje kirken som hadde blitt oppdaget langs den gamle ruten, de to andre finnes i nærheten av Kiryat Ye'arim og Emmaus.

Kirken ble oppdaget ved en tilfeldighet under et større byggeprosjekt for å utvide den svært trafikkerte Highway 1. Det viser igjen at uansett hvor du graver i Israel, er du sikker på å komme ansikt til ansikt med historien.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.