Beordret Netanyahu et angrep på Iran?

12. juni 2015 |  Israel Today Stab

En opphetet debatt under Jerusalem Post sin årlige konferanse i New York satte søkelyset på en hendelse tilbake i 2010, hvor statsminister Benjamin Netanyahu tilsynelatende beordret Israels militære forsvar om å angripe Irans atomanlegg, eller i allefall å forberede seg på å gjøre det.

Under diskusjonen anklaget spaltisten Caroline Glick de andre paneldeltakere, tidligere Mossad sjef Meir Dagan og tidligere IDF stabssjef Gabi Ashkenazi for å ha nektet å akseptere Netanyahus ordre.

- En rapport fra 2012 fra den israelske nyhetsprogrammet Uvda, viste at to herrene i dette panelet ble gitt et pålegg om å forberede seg til et snarlig militært angrep mot Irans militære installasjoner, og de nektet, langet Glick ut.

Den populære spaltist var overbevist at om at hvis Dagan og Ashkenazi hadde gått sammen om Netanyahus politikk, ville regionen og verden i dag ikke stått overfor trusselen fra et kjernefysisk Iran.

- Dette var en ulovlig ordre, svarte Dagan og dermed avviste han Netanyahu. Men tidligere i debatten hadde han antydet at en klar ordre aldri ble gitt: - Vi var alltid villig til å adlyde enhver rettslig ordre fra statsministeren. Vi har aldri nektet en ordre.

I et påfølgende intervju med Israels Channel 10, forklarte Dagan at Netanyahu faktisk hadde sagt tiol han og Ashkenazi om å forberede IDF på et angrep, men hadde rygget backet ut etter å ha innsett at dette ville sette Israel i en skvis gjennom en regional krig.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.