UD i Israel latterliggjør medias dekning av Gaza

16. juni 2015 |  Israel Today Stab

Det israelske utenriksdepartementet lastet denne uken opp en YouTube-video (se nedenfor) som latterliggjør den villedende dekning av fjorårets Gazakrig fra de internasjonale mediene.

Gjentatte ganger benyttet verdens største nyhetsformidlere bilder fra andre konflikter for å skildre situasjonen i Gaza. De klarte ikke å legge noen direkte skyld på de forholdene Hamas stod bak. Alle ignorert terroristenes bruk av sivil befolkning som beskyttelse for å skyte raketter mot Israel.

Disse rapportene var i stor grad feilaktige og bidro til forhåndsdømme Israel for "krigsforbrytelser" som kan føre til at den jødiske staten blir dratt for Den internasjonale straffedomstolen i Haag.

Til tross for klare bevis for deres feilrapportering (noen de selv også har erkjent) ble Foreign Press Association i Israel (FPA) illsinte da Utenriksdepartementets publiserte den lekne videoen på tirsdag.

- Israels diplomatiske korps ønsker å bli tatt på alvor i verden. Å poste grovt misvisende og dårlig laget videoer på YouTube er upassende, til ingen nytte og undergraver departementet, som samtidig sier at de respekterer utenlandsk presse og friheten til å jobbe i Gaza, klaget FPA i en pressemelding.

En UD ansatt sa FPA må løsne litt på snippen.

- Filmen hærjer med mange journalister og gir dem kun små hint, fordi mange av dem er blinde for hva som skjer rundt dem, sa departementets talsmann Emmanuel Naksjon til avisen Ha'aretz.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.