Netanyahu: Et angrep på kirken, er angrep mot Israel

19. juni 2015 |  Israel Today Stab

Statsminister Benjamin Netanyahu sa på torsdag at det skammelige forsøket på å brenne ned kirken på Tabgha ved bredden av Genesaretsjøen, ikke bare et angrep mot kristne, men mot hele Israel.

- Det sjokkerende forsøket på brannstiftelse av kirken er et angrep på oss alle, sa Netanyahu i en offisiell uttalelse. - Israels religionsfrihet er hjørnesteinen i våre verdier og det er forankret i loven. Vi vil utmåle en rettferdig straff for de ansvarlige for denne fryktelig handlingen. Vi har ikke rom for hat og intoleranse i vårt samfunn.

Angrepet førte til alvorlige skader på kirken. Politiet avgjorde at brannen ble satt på med vilje etter å funnet en hebraisk graffiti som sverget på å ødelegge avgudsdyrkere (de kristne). Politiet avdekket også at brannen har startet på flere forskjellige steder rundt om på området.

Seksten jødisk ungdommer ble raskt pågrepet og brakt inn til avhør, men ble senere løslatt på grunn av manglende bevis.

Netanyahu, president Reuven Rivlin, og mange flere offentlige tjenestemenn var likevel overbevist om at de ansvarlige kommer til å bli brakt for retten. De fleste var enige om at et angrep på israelske kristne er uakseptabelt, men det har smusset til den jødiske staten.

- Den som setter fyr på en kirke er ikke bare en idiot som mangler respekt for religion - han er også en terrorist som på en alvorlig måte skader landet Israel. Utøvende myndigheter bør opptre med stor grad av alvor når de skyldige blir funnet, skrev tidligere utenriksminister og sjef for partiet Yisrael Beiteinu Avigdor Lieberman.

Sikkerhetsminister Gilad Erdan kalt brannstiftelsen en - feig og ussel handling som jeg kraftig fordømmer. Vi vil ikke tillate noen å ødelegge sameksistens mellom religiøse og etniske grupper i Israel.

Innenriksminister Silvan Shalom ringte til kirkens overhode, fader Matthias Karl, for å la ham vite at - en hatkriminalitet som dette er utrolig og uakseptabel. Jeg beklager personlig og på vegne av staten for dette ekstremistangrepet.

Religiøse ledere var også rasende. Sjefsrabbi David Lau forklarte at - handlingene som er skjedd idag, gjort av tilsynelatende uvitende og voldelige feiginger, er helt i utakt med verdiene fra jødedom og medmenneskelighet.

Israels militærradio snakket med en rekke israelere som uttrykte lignende følelser. En av innringerne var forhenværende IDF løytnant Shadi Khalloul som selv er kristen i Israel, konkluderte med at - om det i dette tilfellet er jødiske fanatikere, må man huske at de ikke representerer alle jøder.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.