Skjøt og drepte jødisk turgåer

21. juni 2015 |  Israel Today Stab

I to separate hendelser denne helgen skjøt palestinske terrorister og drepte en israelsk mann og forlot en politimann med alvorlige knivstikk.

Fredagens fatale skyting drepte Danny Gonen 25 år. Hendelsen skjedde i Samaria nær det jødiske samfunnet i Dolev.

Gonen og en venn var gikk på tur i området rundt en naturlig kilde. Mens de kjørte derfra, gjorde en ung palestinsk mann tegn på at de trengte hjelp. Etter å ha spurt om kilden hadde noen vann, antakelig for å avgjøre om Gonen og hans venn var jøder, avfyrte plutselig palestineren 10 kuler inn i bilen fra kloss hold.

- Du elsket landet Israel. Du elsket også de som bor i dette landet. Du elsket å reise. Og du ble myrdet på en tur i landet som du elsket, gråt Gonens mor, Devorah, under begravelsen hans på lørdag.

Statsminister Benjamin Netanyahu lovet å føre drapsmannen for retten, og landbruksminister Uri Ariel sa han ville forandre navnet på kilden til Ein Danny ("Dannys Kilde").

Ariel lovte at terroristene - som ikke ønsker å se jødiske turgåere kommer snart til å se flere tusen jøder gå i området.

Israels ambassadør til FN, Ron Prosor reagerte med sinne på en offisiell uttalelse fra generalsekretær Ban Ki-moon som oppfordret begge sider til å vise tilbakeholdenhet, men bemerker at - bare én side er ansvarlig for dette grufulle mordet.

Prosor prøvde nok en gang å forklare for FNs generalsekretær at - disse voldelige handlinger er konstant blitt fyrt opp av oppfordringer fra den palestinske ledelsen. I stedet for å føre sitt folk til fred, fører disse lederne hele området mot ustabilitet.

Tilsynelatende fast bestemt på å bevise at Prosor har rett, feiret palestinske ledere over hele linja drapet på den ubevæpnede jødiske turgåeren.

- Vi ønsker velkommen den unike og heroiske hendelsen som fant sted i nærheten av Ramallah, sa Hamas-talsmann Husam Badran. - Vi og alle med oss, vil vise den ytterste respekt og takknemlighet de rene hender som holder motstanden oppe og som slår til med ild mot okkupanten.

Den demokratiske Fronten for frigjøring av Palestina, et sentralt medlem av PLO og de palestinske myndigheter, insisterte på at - det palestinske folk har en legitim rett til å praktisere enhver motstand med alle midler.

Nyhetsbyrået WAFA som kontrolleres av regimet til palestinske lederen Mahmoud Abbas forsøkte å legitimere drapet med å merke Gonen som en "nybygger", til tross for at han bodde i byen Lod, godt plassert i Israel. Flere palestinske selvstyremyndighetene-kontrollerte aviser fulgte etter med denne nyheten.

I en annen voldsepisode, knivstakk en 18 år gammel palestinsk mann en israelsk politimann utenfor Damaskus porten og forlot hsm skadet i gamlebyen i Jerusalem på søndag morgen. Overfallsmannen ble skutt og drept enten av sitt offer eller en annen offiser i nærheten. Den sårede offiseren fikk angivelig akutt hjelp på et sykehus i Jerusalem.

FOTO: Scene fra søndagens knivstikking i Jerusalem

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.