Prest: Omgjør kirkebrannen til en ild av tilgivelse og kjærlighet!

22. juni 2015 |  Israel Today Stab

Abbot Gregory Collins, leder for Benediktinerordenen i Israel, oppfordret lokale kristne til å engasjere seg etter siste ukes ildspåsettelse av kirken i Tabgah, med å vise kjærlighet og tilgivelse.

- For et par netter siden led vi et alvorlig angrep på kirken her. En brann som også truet menneskeliv. Alle beboerne i området - kristne, drusere, muslimer og jøder bør protestere mot denne gjerningen, sa Collins til omkring 3000 israelske kristne demonstranter søndag ettermiddag.

Men forsatte Collins, - vi er kristne, og må reagere som kristne. ... Vi vil omdanne denne forferdelige brannen til en ild av Guds kjærlighet og tilgivelse.

Demonstrantene insisterte på at den israelske regjeringen gjør alt for å føre de ansvarlige for retten og dermed hindre ny hatkriminalitet mot de kristne. Statsminister Benjamin Netanyahu lovte iløpet av helgen å gjøre nettopp det, og la til at "den sjokkerende ildspåsettelsen av kirken er et angrep på oss alle.

Angrepet forårsaket alvorlige skader på kirken. Politiet har avgjort at brannen ble påsatt med overlegg etter at de fant hebraisk graffiti som sverget på å ødelegge avgudsdyrkere. Etterforskningen avdekket også at brannen hadde blitt startet fra flere forskjellige steder rundt om på anlegget.

Seksten jødiske ungdom ble raskt pågrepet og brakt inn til avhør, men ble senere løslatt på grunn av manglende bevis.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.