Boikott gjerne Israel, men ikke i Betlehem

23. juni 2015 |  Israel Today Stab

Det er litt ironisk at så mange "menneskerettigheter"-aktivister rundt om i verden presser på for å boikotte israelske varer, men i Betlehem, som er den kristne "hovedstaden" for å fremme av BDS-boikott bevegelsen, finner man svært godt utvalg av produkter fra den jødiske staten.

Det viste i forrige uke da den israelske aktivist Kay Wilson, som var på et besøk i Betlehem for å tilbringe dagen med en palestinsk venn og besluttet å lete seg gjennom en rekke lokale butikker.

- Jeg så noen flotte palestinske butikker. Jeg så israelske varer som selges i palestinske supermarkeder og som samtidig gjør narr av virkningen av BDS bevegelsen, skrev Wilson skrev på sin Facebook-side.

Hun la også merke til hvordan Betlehem, som ofte propaganderes som et gedigent åpent fengsel, frestod som en helt normal by, ikke noe bedre eller verre enn de fleste israelske byer.

- Akkurat som alle andre byen, har Betlehem et velstående nabolag og noen fattige nabolag. Personlig så jeg noen veldig fine boliger, forklarte Wilson. - Jeg så at noen palestinere har biler som resten av oss bare kan drømme om.

Wilsons Facbook post går nå helt viral på nettet og med god grunn. Pro-palestinske aktivister og mainstream media må bite i seg sin karikatur av Betlehem og andre palestinske byer på en måte som helt "beyond" virkelig.

Wilson påpekte helt korrekt, - om fred skal være mulig, må det være basert på sannhet. Og sannheten er at det ikke finnes noe folkemord mot palestinerne. Det er ikke et nytt Holocaust som blir begått av jøder.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.