Drusere lynsjet to syrere på Golanhøyden

24. juni 2015 |  Israel Today Stab

Druserne på den israelske siden av Golanhøydene har problem med Israels behandling av sårede syriske på israelske sykehus. Natt til tirsdag, overfalt ca 150 drusere en israelsk IDF ambulanse på vei til sykehuset fra den syriske grensen. De slo en av de to syriske skadde til døde.

To soldater, en av dem en lege, som var i ambulansen ble også skadd. I følge drusernes syn er opposisjonen i Syria som gjør opprør mot Assad ikke sivile, men rebeller. Israel har besluttet å oppjustere sikkerhet rundt de syriske sårede som befinner seg på sykehus nord i Israel. Syrisk TV roste lynsjing av de syriske opprørere og sa, - Dette er en heroisk handling. Disse to terroristene døde etter et heltmodig angrep på den sionistiske ambulansen statsjonert på det okkuperte Golan.

En israelsk drusere fra Majdal Shams sa i et intervju til Israel Radio, - Vi må drepe alle syriske sårede i Israel. De myrder våre familiemedlemmer i Syria. Disse menneskene fortjener ingen behandling i Israel. Israels regjering må forstå at vi ikke vil sitte stille. Vi vil hevne våre familier i Syria.

En IDF talsmann understreket gang på gang at de som blir behandlet er syriske borgere og Israel gjør dette av hensyn til de syriske sivile. For over et år siden møtte Israel Today fire syriske skadde på Ziv Hospital. Selv om de ikke innrømmet at de var opprørere, kunne vi lese mellom linjene pga hvilke typer skader de hadde fått at de var opprørere.

Ifølge den israelske kommentatoren Ron Ben-Yishai, har de israelske druserne på Golanhøyden prøvd å dra Israel i en uønsket krig med Syria. - I lang tid har druserne vært med å spre rykter om at Israel støtter de syriske opprørerne og spesielt de islamistiske terroristene.

Israel er i et dilemma, skal de redde livet til 500.000 syriske druserne i en nødssituasjoner, mens de syriske opprørere angriper. Så langt har druserne avvist en flukt til Israel og Libanon fra Syria. Problemet er at druserne er koblet til Syria gjennom en minoritet som støtter Assad regjeringen og tilhører Alawite-folket i Syria. Disse er støttet av Hizbollah og Iran.

Israels statsminister, Benjamin Netanyahu omtalte den økende spenningen i nord i blant druserene på tirsdag morgen og sa, - myndighetene vil fange de ansvarlige for lynchingen som angrep IDF ambulanse på mandag kveld. Vi er et land som håndhever loven, sa Netanyahu. - Vi er ikke en del av anarkiet som sprer seg rundt oss. Vi vil ikke la noen ta loven i sine hender. Vi vil ikke la noen blande seg inn i oppdrag utført av IDF-soldater.

OPPDATERING: Ti mistenkte drusere har blitt arrestert i forbindelse med lynchingen av israelsk politi.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.