Mest antisemittisme i demokratiske land

25. juni 2015 |  Yossi Aloni

Mer enn 150 millioner europeere mener at Israel er en apartheidstat, og mange likestiller den israelske regjeringen med naziregimet. Det er urovekkende informasjon at antisemittismen øker så kraftig. Sammen med utenlanske ambassadører debattert Knesset sin komite for Innvandring og Diaspora disse svært urovekkende tall.

- Det handler ikke bare om antisemittisme, men om en jøde-fobi med den hensikt å demonisere Israel, forklarte den kjente forfatteren og pedagogen Prof. Gustavo Daniel Perednik. - Utenlandske regjeringer som hevder å kjempe mot antisemittisme i sine land, er faktisk sammen om å anklage Israel.

Den amerikanske aktivisten og tidligere leder av Anti-Defamation League, Abraham Foxman, bemerket at ettersom delegitimering av Israel øker vil de som er identifiserer seg med den jødiske staten også komme under angrep. - Israel må hele tiden kjempe med fiendtlighet, som har som mål å ødelegge Israels rett til å eksistere, fortalte Foxman til Knesset.

Fenomenet vokser på universiteter, til og med de tradisjonelle protestantiske menighetenes støtte til Israel avtar og de deltar etterhvert i boikott av Israel. Obama-administrasjonen truer også med å stoppe sin støtte av Israel i FN.

Sekretærene hos den tyske og britiske ambassaden i Tel Aviv, Monika Iversen og Rob Dixon, fortalte til komiteen at situasjonen ikke blir bedre i deres land, og en betydelig økning i antisemittisme har blitt registrert de siste to årene.

Den nederlandske ambassadøren Caspar Veldkamp var enig, og understreket at hans land avviser all boikott av den jødiske staten.

Gidon Bachar, leder for avdelingen som bekjemper antisemittisme i det israelske utenriksdepartementet, syntes det var interessant å se at antisemittismen var sterkest i demokratiske land. - Politiske uttalelser lover å bekjempe antisemittisme og det er viktig, men uten håndheving fra regjeringene vil ingenting endre seg, påpekte Bachar. - Vi må gripe inn, fordi de jødiske samfunn i Europa har mistet troen på de europeiske regjeringer.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.