Den Islamske Stat (IS) er kommet til Jerusalem

28. juni 2015 |  Israel Today Stab

Flyers har blitt sett utdelt i Beit Hanina nord i Jerusalem på torsdag i forrige uke, traktatene er undertegnet av "ISIS i Palestina" en organisasjon som truer de arabiske kristne i området. Kristne blir stadig truet med slakting hvis de ikke evakuere området ved Eid al-Fitr, som en demonstrativ markering for slutten på Ramadan. Flygebladene advarer at iløpet av en måned må de kristne ha flyktet fra området for å unngå en massakre.

Nyheten om flygebladene spredte seg raskt blant araberne i Israel på sosiale nettverk. Noen tviler på ektheten av informasjonen, mens andre tok advarselen alvorlig. Det er grupper av arabere, både kristne og muslimske, som både tro på og ikke tro på at det er en aktiv avdeling av IS i Jerusalem. En lokal araber som på betingelse av anonymitet, sa til Israel Today at - det kan rett og slett være et forsøk på å skremme de lokale kristne. Jeg frykter ikke. Vi bor her i Israel og jeg tror ikke at Israel vil tillate dette.

Det har lenge vært kjent at det finnes tilhengere av den brutale terroristgruppen blant israelske og palestinske muslimer. Nylig dro en familie med tre barn, den yngste bare 18 måneder gammel, fra byen Sakhnin nord i Israel over til Syria for å delta i IS. Det har vært andre tilfeller av israelske arabere som har sluttet seg til IS i Syria og noen har også blitt drept i trefninger der.

I Gaza har det vært regelmessige sammenstøt mellom IS som støtter salafistene og Hamas. De siste rakettene som er blitt avfyrt mot Israel fra Gaza er antatt å ha vært et resultat av samarbeidet med denne gruppen. Observatører tror at dette var en av de tiltak aom Hamas gjør for involvere seg i forhandlinger med Israel. Les mer om de hemmelige våpenhvile forhandlingene mellom Israel og Hamas i neste utgave av Israel Today magasinet!

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.