Kristne arrangement i Jerusalem må godkjennes av byens rabbinere

29. juni 2015 |  Israel Today Stab

Tusenvis av kristne deltok på en konferanse på Payis Arena forrige måned, men de ultra-ortodokse lederne fra Haredi uttrykte sinne på kommunen og ledelsen for Payis Arena for å tillate en ikke jødisk organisasjon å avholde en kristen konferanse på stedet.

Arrangementet ble til slutt holdt som planlagt, til tross for Haredi sine ramaskrik, på grunn av juridiske utfordringer knyttet til avlysning.

En protest fra de ultra-ortodokse tilhengerne ble holdt og de definert hendelsen som et "stort show for å tvangskonvertere jøder," og i media hevdet Haredi at hendelsen var for å overbevise jødene til å bli kristne med hjelp av misjonærer som har kommet til Israel kun for dette formålet. Det ble foretatt noen arrestasjoner ettersom demonstrantene ignorert politiets pålegg og likevel tydde til vold.

Jerusalems byråd har bestemt seg for å gi etter for Haredi sitt krav om at eventuelle fremtidige arrangement skal avtales i sammarbeid med byens rabbinere før en eventuell godkjenning og tillatelse for utleie til kristne arrangement som kan inkludere "misjonsvirksomhet".

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.