PLOs 10-punkts plan lever i beste velgående

29. juni 2015 |  Tsvi Sadan

I flere tiår har israelere blitt lurt til å tro at eneste muligheten for å få fred med palestinerne er å oppnå et overkommelig kompromiss som kommer til å ende i form for to-statsløsning.

Noen få israelere tror at et kompromissløst palestinsk alt eller ingenting krav, er den moderne gjennomføringen av Ti-punkts planen, eller Faset Plan, som den kalles på hebraisk.

Denne planen ble vedtatt av det palestinske nasjonale rådet i juni 1974 er et utspekulert program for å få en slutt på staten Israel. Denne planen bryter også FN-pakten (punkt 1 2,4) som krever at - alle medlemmer må avstå fra trusler i sine internasjonale relasjoner eller bruk av makt mot andres territorielle integritet eller politiske uavhengighet mot noen annen stat.

Den palestinske planen oppfordrer til væpnet kamp for å frigjøre palestinske territorium (som inkluderer hele Israel). Avstå fra enhver løsning som fornekter rettigheter for flyktninger og deres etterkommere om å komme tilbake til sine opprinnelige byer og landsbyer. Planen inkluderer også å arbeidet med sosialistiske stater og gradvis tvinge den sionistiske staten i kne.

I et nøtteskall er denne Ti punktsplanen en urokkelig forpliktelse til å ødelegge Israel fra palestinernes side, herunder å utnytte vestlige verdier som demokrati og menneskerettigheter som verktøy for å oppnå dette målet.

Fra den dagen den ble vedtatt har ingen palestinsk leder noensinne forsøkt å oppheve den eller endre denne planen. Yasser Arafat så Oslo-avtalen som en del av denne planen, og han vek heller ikke fra den. For ham var denne fredsprosessen en palestinsk trojansk hest. I et lukket møte med arabiske diplomater som fant sted 1996, fortalte han dem, - Vi planlegger å eliminere staten Israel og etablere en palestinsk stat. Vi vil gjøre livet uutholdelig for jøder gjennom psykologisk krigføring ... jøder ønsker ikke å leve blant arabere. . Jeg har ikke bruk for jøder ... Vi palestinere vil ta over alt, inkludert hele Jerusalem.

Israelere som ble latt tilbake, nekter å tro på det. Uansett om kommende palestinerne taler sant om sine mål hevder fortsatt mange at deres uttalelser kun er "trash talk."

Dessverre for alle parter er ikke det tilfellet. Bare for noen få dager siden avslørte Jonathan Dahoah-Halevi en fornyelse av dokumentet fra den palestinske sjefsforhandleren Saeb Erekat, som oppfordrer til en streng gjennomføring av Ti punktsplanen.

I Erekat sin liste over anbefalinger til "president" Mahmoud Abbas, kan man finne igjen argumentene fra den opprinnelige planen, som retten til flyktningene og deres etterkommere om å komme tilbake til landsbyene i Israel, nedkjempe Israel med alle midler (inkludert å utnytte sammarbeidet med internasjonale organer i den hensikt å delegitimere Israel), og full støtte for palestinske terrororganisasjoner.

Dahoah-Halevi viste alle hvordan Erekat sin anbefalingen av ti punkts plan overhode ikke er ute etter noe politisk kompromiss, kun kreve en fornyelse av gjennomføringen. Planen tvinger Israel tilbake til grensene fra 1967. Det vil være den viktigste del av planen som vil sette palestinerne stand til å oppfylle sitt langsiktige mål om å skape en palestinsk stat i stedet for Israel.

De som tror at to stater er en levedyktig løsning bør teste troen i møte med det siste beviset på at palestinerne fortsatt er forpliktet til sin destruktive plan.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.