Jødiske, arabiske og iranske troende beviser at de kan leve i fred

30. juni 2015 |  Israel Today Stab

Med et midtøsten oppslukt i flammer dukket det likevel opp en en historie om fred og forsoning i forrige uke. Hendelsen skjedde i Manchester, England, hvor kristne konvertitter fra hele den muslimske verden kom sammen til en unik konferanse.

Ettersom Iran fortsetter sin aggressive holdning mot Israel, og truer med å utslette den jødiske staten fra kartet, har noen iranske flyktninger og asylsøkere som nå bor i Storbritannia omfavnet sine jødiske 'brødre'. Noen av dem reiste også fra Jerusalem for å møte dem.

Tilstede var også en stor kontingent av egypterne sammen med representanter fra Sudan, Saudi-Arabia, Jordan, Tyrkia, Irak, Libanon og Algerie. Andre ønsket å bli med dem, men var ikke i stand til å få visum for innreise til Israel.

Selv om de har hovedsakelig har arbeidet i blant jøder siden den ble grunnlagt i 1809 av William Wilberforce og noe andre, har CMJ også nådd ut med budskapet til arabere i løpet av årene, og i 2012, avholdt de sin første Crossroads-konferanse på sitt hovedkvarter i Jerusalem for å uttrykke sin enhet mellom jøder og hedninger i Kristus og sammen arbeide for å spre evangeliet. Med en visjon tuftet på en profeti fra Jesaja (kapittel 19) som sier "en vei av" fred og forsoning skal gå fra Egypt til Assyria (som omfatter store deler av dagens arabiske verden ) via Israel når de ut med sitt budskap.

I 2014 kom en rekke iranere bosatt i England, samt en gruppe av egyptere, for å delta på konferansen, men de ble stoppet på grensen til Israel og gikk dermed glipp av muligheten til å treffe andre med muslimsk bakgrunn, som har konvertert for å være sammen med jødiske Jesus-troende i landet, kjent som messianske jøder.

Crossroads ble arrangert for å oppmuntre og inspirere de som sliter - hovedsakelig på grunn av visumproblemer - for innreise til Israel.

David Friedman, en messiansk rabbiner fra Jerusalem, var glad for at så mange iranere hadde møtt opp på konferansen - de har etablert blomstrende menigheter over hele England - og han bønnfalt alle om å stå med ham i bønn slik at murer mellom de to land vil kunne falle.

- Vi trenger å komme sammen og be for våre to nasjoner, sa han. Og før han var ferdig med å tale, kom de frem for å be for ham, og for Israel! Det var et fantastisk øyeblikk, noe som lignet et baklengs jordskjelv der det knuste og ødelagte i verden blir satt sammen igjen, og med alle bitene på plass.

Leksjonene ble flere ganger ispedd tilbedelse på arabisk, farsi (språket som snakkes i Iran), hebraisk og engelsk som skapte en vakker atmosfære av kjærlighet og identitet. Kommunikasjon kan til tider være en utfordring, men du ser i hverandres øyne at du er i ett i Kristus, akkurat som ordet fra Paulus: ødelegger skillet av fiendskap, og skaper "en nytt menneske" ut av de to, og skaper fred og forsoning mellom dem begge av Gud gjennom korset.

En egyptisk musiker spilte på lutt, en moderne versjon av det gamle instrumentet som Israels konge David spilte på for 3000 år siden. Bønn ble også tilbudt i ulike språk med oversetting av ulike talere.

Robert Sakr som bor i Beirut er en av de visjonære bak konferansen, sa: - Det finnes ikke noe slikt som en fredsprosess utenom Jesus. I de 55 årene jeg har bodd i midtøsten, har det ikke vært noen politisk løsning.

Ironisk nok i lys av dagens fiendskap mellom Iran og Israel, måtte hans familie flykte fra Libanon til Iran, samme år som seksdagerskrigen brøt ut, for sin egen sikkerhet. Men den islamske revolusjonen i 1979 har forandret alt dette.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.