Blogg: Halvparten av jødiske tenåringer i fengsel er fra Etiopia

2. juli 2015 |  Israel Today Stab

Informasjon som nylig er publisert av det israelske fengselsvesenet viser at av de fengslede tenåringer på Ofek interneringssenter er halvparten av etiopisk avstamning. Den Ofek interneringssenter er det eneste forvaringsanlegget i Israel for ungdom under 18 år. Dataene viser at frekvensen av israelske etiopiere som er fangslet er nesten 12 ganger så stor som den øvrige befolkningen.

I sin helhet betyr det at 27 av 65 jødiske tenåringer var av etiopisk avstamning (41,5 prosent). De fleste av de israelske etiopiske fangene blir tatt på fersk gjerning og fengslet på stedet for lovbruddet. Andre soner straff for overfall og trusler, ran, seksuelle overgrep, slagsmål. En annen soner for drap og noen for å forstyrre offentlige orden.

- Dette er ikke bare et israelsk etiopisk problem, men det er et problem for hele det israelske samfunnet, sier Ziva Mekonen-Dagu, som leder Israel Association of Ethiopian Jews til nyhetsportalen Ynet. - Ingen barn er født forfedelige, disse barna er blitt ofre. Hvis velferdssystemet hadde tatt vare på dem, ville disse barna ikke kommet i denne situasjon, fortsatte hun.

Ifølge Knesset-medlem, Michal Rozin Dataene må det føre til at regjeringen tar affære. - Den høye forekomsten av ungdomskriminalitet har sin årsak i misforhold mellom bruken av ressurser og i infrastruktur. Derfor bør regjeringen øke ressursene til dette arbeidet, sa Rozin.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.