Det liberale protestantiske kirkesamfunnet med 1,1 millioner medlemmer er de siste til å iverksette slike tiltak. I fjor stemte den presbyterianske kirken (USA) for å selge aksjer i et par selskaper med produkter som ble benyttet av Israel i de okkuperte områdene. Kristi forente kirke sin resolusjon gikk enda bredere ut.
Delegatene oppfordret de finansielle lederne i trossamfunnet til å selge aksjer i ethvert selskap som tjener på det kirken kaller brudd på menneskerettighetene som en direkte følge av den ssåkalte okkupasjonen. Kirken stemte også for å boikotte israelske produkter laget i de okkuperte områdene.
Israelske selskaper som Ahava og Sodastream, vil sammen med andre selskaper være hovedfokus for menighetens boikott aktiviteter.
Aksjer i amerikanske selskaper som menigheten ønsker å selge, er selskaper som Motorola, Caterpillar, Hewlett-Packard og Veolia.
Dette er en veldig trangsynte synspunkt fra UCC fordi disse selskapene også er involvert i prosjekter som støtter det palestinske folket på grasrota.
Et eksempel er byggingen av en skole for funksjonshemmede barn i Gaza. Entreprenøren benytter Caterpillar sitt utstyr i sitt arbeid på byggeplassen (se bildet over).
Den israelske talsmann Emmanuel Naksjon fra utenriksdepartementet sa at trossamfunnets politikk har - reflektert den mest radikale politikken i mer enn et tiår, og på gjenspeiler på ingen måte den moralsk holdninge eller virkelighet baserte situasjon. I 2005 vedtok kirken en resolusjon om "økonomisk motvekt" for å løse den israelsk-palestinske konflikten, og anklaget Israel for omfattende brudd på menneskerettighetene mot palestinerne.
- Mennesker med en tro burde handle for å hjelpe Israel og palestinerne til et fornyet arbeidet for fred, i stedet for en uendelig demonisering av den ene parten i konflikten - etter vårt syn, fornærmede part, sa Naksjon.